Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 25 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 (edytowane) Jeszcze chwila kiedy sama zostaję w mieszkaniu, zwalniam tempo. na każdym metrze współgram z muzyką, pomiędzy nutami zawahania zegarów, lub dzwonek telefonu. za oknami dzieciaki zdzierają gardła. tętnią impulsy do pochwycenia życia, to niewiele a zarazem całkiem sporo. jakkolwiek poskłada się obecny czas, rozrzucę na obrusie kolory pstrej łąki. zapach chleba czmychnie z koszyka i wwierci się w nozdrza, a oczy szukać będą gorącej kawy i spojrzeń. póki co, śniadania bez podziału na role. obok puste krzesło, to tylko mgnienie. w powietrzu uśmiech i wspólne kolacje. maj, 2021 Edytowane 2 Czerwca 2023 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 10
Gość Radosław Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @Nata_Kruk Mogę się dołączyć? ;) Uchwycenie życia w najczystszej postaci. Nic, tylko kosztować.
Nata_Kruk Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 ... możesz... ;) Dziękuję Radku za.. 'chęci'.
Nata_Kruk Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 (edytowane) Dag ... to prawda, dom tworzą ludzie, a radości i smutki są elementami układanki, zwanej.. życiem. To także akceptacja danej chwili, jak zauważasz... a muzyka, jest ze mną zawsze, pozwala trwać... Dziękuję za odwiedziny. Michał78 ... nie o tym, że dzieci wyfrunęły z gniazda, ale miałeś prawo do takiego czytania, wiersz ponoć zyskuje, ponoć.. jeśli inni widzą różne obrazy. Żona ma rację, bowiem jest jedyną kobietą na świecie, do której Wasze dziecko może zwracać się.. mamo... Zareagowałabym podobnie. Dziękuję za wizytę. emwoo ... dziękuję za czytanie. Pozdrawiam Was. Edytowane 25 Maja 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 Fajna przestrzeń i spokojne czekanie... na wspólne... Pozdrowienia
huzarc Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @Nata_Kruk W samotności można o sobie dowiedzieć się najwięcej, gdy nic nie tłumi własnego głosu, gdy wibruje tylko namacalna przestrzeń, wtedy myśli skupiają się na sobie., Taką mam refleksję. Pozdrawiam:)
Nata_Kruk Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 huzarc ... bardzo dobra refleksja po lekturze i zgodzę się ze słowami, które mi zostawiasz... wibrująca przestrzeń naprawdę dużo może.... :) iwonaroma ... także wyłapujesz przestrzeń i.. czekanie, może nie aż takie spokojne, ale na pewno czekanie. Michał78 ... nie przejmuj się innym czytaniem, po to mamy wyobraźnię, dzięki za powrót i dobre słowo. Natuskaa oraz beta_b ... Paniom podziękuję za cichutki ślad. Wszystkim zostawiam pozdrowienie... :)
w kropki bordo Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @Nata_Kruk hej, jak dla mnie za dużo dopowiedzeń, a szkoda...podam przykład o co mi chodzi.. "kiedy zostaję sama zwalniam tępo współgram z muzyką za oknami krzyk dzieci..." Przepraszam, że tak się sobie powycinałam, pewnie to co piszę nie jest konstruktywne, ale ja tak odbieram często, to co czytam... niemiłosiernie tnę :) Pozdrawiam serdecznie :)
Annuszka Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 Piękna poezja ujmująca celebrowanie chwili... Lubię takie wiersze, może dlatego że sama staram się czerpać jak najwięcej z takich dobrych chwil, nacieszyć się smakami, kolorami, zapachami, dźwiękami, czasem ciszą która też ma swoją melodię. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 (edytowane) "kropko"... gdybym jakichś słów nie dopowiedziała, stałby się może za bardzo "przysłonięty", to "dziecię" dosłownie z wczoraj, drobiazgi już mogłabym poprawić... Czytasz jak Ci pasuje i dobrze... :) nie ma za co przepraszać. Także lubię minimalizm słów, choć czasami rozgadam się w treści. jw. np. ważne wydaje mi się to, że peelka zostaje sama w mieszkaniu. Niech sobie treść odetchnie, może delikatnie coś przestawię... Miło, że wpadłaś do mnie, za co dziękuję, również serdecznie... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... to prawda, Annuszko, w takiej melodii dobrze się myśli... Dziękuję za miłe słowa i cieszę się, że treść spodobała się. Pozdrawiam. Edytowane 25 Maja 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
GrumpyElf Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to sformułowanie dało mi największe poczucie spokoju, bo jeśli między nutami jest jeszcze miejsce na Ciebie, to znaczy, że ta chwila jest potrzebną i bardzo dobrą chwilą... i jak to chwila, szybko mija. Ślicznie, Nata. Edytowane 26 Maja 2021 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji)
Gość Radosław Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 @Nata_Kruk Ten i tego typu wiersze, w których celebrowana jest codzienność, zatrzymują mnie. Odczuwam wdzięczność w odniesieniu do życia.
Nata_Kruk Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2021 GrumpyElf(ko) ... zdarzają się chwile, które ciągną się niemiłosiernie, ale trzeba to jakoś przetrwać... Pomiędzy nutami tkwię od zawsze, muzyka wiele daje.. nie żądając niczego w zamian.. kołysze i uspakaja. Dziękuję Ci za pozostawione słowa... :) Radku ... i za tę wdzięczność bardzo Ci dziękuję... :) Pozdrawiam Was.
[email protected] Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Nata_Kruk "Chwila. Wszystkie zgromadzone w tej jednej." - Jenny Downham. Kłaniam się pięknie. 1
Nata_Kruk Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 Grzegorzu.. dziękuję za te słowa oraz propozycję osoby, którą warto może poznać. Kłaniam się także.
Gość Natalka16 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 @Nata_Kruk Samo życie, piękny opis :)
Nata_Kruk Opublikowano 19 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 (edytowane) Natalka16 ... ano samo życie, nie da się ukryć, za słowa.. piękny.. choć wiem, że smutny, bardzo Ci Natalko dziękuję. Antoine W... Tobie także, za czytanie. Miło, że wpadłeś po czasie poczytać. Dzięki Sylwek. Edytowane 1 Maja 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi