Gość Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 (edytowane) mniej więcej w czwartym sezonie życiaumiem już tylko załamać ręcekwitnąc w najgłębszym bagnie kanapyruchomą plamą na tapicercepotrafię jeszcze zadrwić ze światagdy bez pukania wpada powiedziećszczęściem brzęczącym w cudzej kieszeniże według mnie już nigdy nie będziechoć już z trybun nie brawa a rechotwciąż jeszcze zdarza mi się przyłożyć:dłoń z rezygnacją do czoła - a światudrzwiami o gębę - też nie najgorzej Edytowane 25 Maja 2021 przez error_erros (wyświetl historię edycji)
huzarc Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @error_erros ważna postać, może żenująca, może banalna, ale jako antyteza Amerykańskiego Snu pozwalała przyjrzeć się z dystansu, na cały proces poprawności politycznej, nim ona ten dystans zamazała. A zdrowe społeczeństwo potrafi śmiać się z siebie. Ważne spojrzenie na ciekawe problem, tak widzę wiersz. Pozdrawiam. 3
Gość Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @huzarc Bardzo się cieszę, że nie potraktowałeś tego wiersza płasko. Al jest tu tylko groteskowym symbolem, pretekstem do ukazania postaci człowieka, który się poddał i jedyne, co potrafi, to szydzić ze swojego położenia.
GrumpyElf Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @error_erros Szyderca to pełnoetatowe zajęcie, czasem aż tyle się robi, by uciec od życia. Fajny wiersz. A na ten serial mam alergię :P
Gość Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W takim razie ktoś powinien płacić mi pensję. Dziękuję przepraszam - mój jeden z ulubionych ;>
Marek.zak1 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 Nie znam człowieka, więc nie skomentuję, Ted Bundy jest mi znany z dokumentów, które oglądam regularnie. Pozdrawiam
Anna_Sendor Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 (edytowane) @error_erros Świetne, pierwsza strofa mistrzostwo. Ale jak dotrzesz do 4 sezonu życia, może Cię czekać niespodzianka, bo okaże się, że niespodziewanie jest całkiem fajnie :). Edytowane 24 Maja 2021 przez Anna_Sendor (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @Marek.zak1 Żałuj! Al Bundy to ikona! ;D @Anna_Sendor Jeśliby sezon utożsamić z dekadą, to jestem w czwartym - i jest w nim...tak sobie :P Bardzo dziękuję!
Marek.zak1 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ted Bundy też i w dodatku prawdziwa:)
Anna_Sendor Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @error_erros A ja sądzę, że pod wieloma względami lepiej niż wcześniej :). Dobrej nocy!
iwonaroma Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 Jakby tak przeprowadzić analizę porównawczą z Ferdkiem Kiepskim... Jednak Al sympatyczniejszy :) Może dlatego, że cudze przywary są jakby lżejsze... Coś jest na rzeczy, że w wiekach średnich obecnych czasów istnieje niebezpieczeństwo zamienienia się w 'homo tapczanusa' lub w 'homo fotelusa' :)
Gość Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @Marek.zak1 Właściwoe to noe rozumiem fenomenu Teda Bundy'ego. Na tle wszystkich "mainstreamowych" morderców zawsze wydawał mi się nieapecjalnie interesujący. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobieństwo Ala do Ferdka jest tylko pozorne, właściwie kanapa jest ich jedynym wyraźnym wspólnym mianownikiem. Al - w przeciwieństwie do Ferdka jest postacią tragiczną w każdym calu. Nie jest pasożytem, a raczej ofiarą pasożytów, których ostatkiem sił trzyma przy życiu. Ferdek całe życie wypełnia lenistwem, a u Ala mamy desperacką próbę wydarcia się z kieratu choć na kilka chwil. Do tego siłą Ala jako postaci jest płacz nad własnym losem ukryty pod kosmiczną wręcz ilością sarkazmu, czego nie można powiedzieć o Ferdku, bo ten wydaje się swoim małym rozumkiem nie pojmować, że jest nieszczęśliwy. A u Kiepskich rolę Ala pełni raczej Halina ;>
Gość Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tu się potwierdza mój punkt widzenia, że Al to postać tragiczna, która z bezradności śmieje się przez łzy. Takich Alów są na świecie miliony, choć czasem całkiem nieźle się maskują. Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa! "Poeta-robot" - interesujące. Ciekawe zatem, jak trzeba pisać, by nim być ;>
GrumpyElf Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za to raczej dostaje się po kieszeni. A sam serial odpycha mnie estetycznie, choć może teraz odebrałabym inaczej.
Gość Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oglądałem go wiele razy na różnych etapach życia i muszę przyznać, że im jestem starszy, tym mniej mnie śmieszy, a bardziej przeraża :P
GrumpyElf Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z wiadomych względów, Al. :P
Gość Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po części jestem również Redem z "Różowych lat '70" xD
GrumpyElf Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @error_erros Bardziej widzę Cię jako Reda, zdecydowanie. Genialny serial, ale to jak Red jeździł po Ericu to aż mnie skręcało. No i "chciałbym pomóc, ale nie aż tak jak nie chciałbym" czy coś w tym guście pamiętam. Tam jest taka kopalnia tekstów, że chciałabym kiedyś mieć czas wrócić do oglądania.
Gość Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @GrumpyElf Ja czuję, że na starość będę idealną fuzją obu panów xD A do Różowych wracam, jak tylko skończę Bundych, bo kocham ten serial, jest moim numerem 1, no i wiesz... młoda Laura Prepon :x ;D
GrumpyElf Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sexy rudzielec :) Daj sobie spokój z tą fuzją!!!
Rekomendowane odpowiedzi