Ten utwór został doceniony przez użytkowników. huzarc Opublikowano 20 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 Pewien Twój uroczy detal ma kolor dojrzałej jeżyny, Rzekłaś słowo - co więc skrywają w sobie staniczka fiszbiny? Czy to soczyste smakowitości wielkości mandarynki? A może dwie kształtne cytrynki lub może słodkie brzoskwinki? Para okrągłych granatów, lub bujnie mięsiste jabłuszka? Albo jędrne dwie pomarańcze kuliste nad koszem brzuszka? Czy może to twarde kokosy nawet, lub wielkie arbuzy? Takie pytanie mam, bo myśli me to okropne łobuzy. 9
huzarc Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Gosława To wpływ maja, ogrody dojrzewają, owoce pęcznieją od słońca:)
huzarc Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Gosława ja jestem czułym ogrodnikiem, dbam o pączki i szybko kształtnym owocem dojrzewają:)
huzarc Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Gosława to pasja, a nie nie interes:)
huzarc Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Gosława Tylko podlewać trzeba, aby nie uschły:)
huzarc Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @Gosława To dobrze, zawsze warto mieć pełną konewkę pod ręką;)
corival Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 @huzarc No proszę jakie to wiosenne marzenia kotłują się w tej głowie. Uśmiechnęłam się :) Pozdrawiam
huzarc Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 @Dag szczególnie, że dłoń kolców ukrytych w jeżynowym listowiu się nie boi:) Dziękuję za wizytę i uroczę słowa:) pozdrawiam serdecznie @corival dziękuję, za uśmiech i mam nadzieję, że moje frywolne słowa podobną reakcję i u Ciebie wzbudziły. Pozdrawia serdecznie:)
emwoo Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie DAGuś nie do końca, zauważ, iż wszystko tu tylko jędrne i kształtne :) kobiecinki 40+ zostały pominięte przez autora ;)
huzarc Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 zgłaszam swój sprzeciw:) najlepsze konfitury są z owoców najdojrzalszych, gdy słodycz prażona w słońcu odłoży się po skórką. Kto czeka, ten na słodycz owocu potem nie narzeka:)
emwoo Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) skoro tak to gdzie zatem takie słowa jak: opadająca, zwisająca ... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś kręcisz, waść Edytowane 21 Maja 2021 przez emwoo (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 @huzarc no tak, męskie dylematy okraszone ciekawością i lekkim uśmiechem - A cóż w jej ogrodzie skrytym za koronkami cytrynki małe czy deser z grejpfrutami...? ;) Ale uciekam, bo czuję, że trochę od rzeczy rymuję ;))) Podoba się, uśmiech podarowałeś, za co dziękuję :) Miłego popołudnia Ci życzę :)
huzarc Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 (edytowane) @Sennek oczywiście, chociaż nie pamiętam dokładnie, bo wklejałem tekst z innego źródła ale chyba czcionka to - time new romain Edytowane 24 Maja 2021 przez huzarc (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 Dobrze, że nie kule armatnie ;) Tylko słodko, owocowo :)
emwoo Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @Dag ja tam "węża" nie mam więc muszę uwierzyć na słowo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
huzarc Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @Dag tak to jest w przypadku "węża", rajska jabłuszka to jest to co go "spręża i rozpręża" @emwoo jak się pomaca wokoło to zawsze jakiś gad się znajdzie do usług:)
huzarc Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @Dag a i owszem, nawyk męskocentyzmu teorii węża, tego istotnego faktu mającego miejsce w doświadczeniu "jabłoni" czasami dostrzec nie potrafi. Zamiast dwusuwu - "spręża-rozpręża", powinien być trzytakt - "spręża-rozpręża i odpręża":)
GrumpyElf Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 @huzarc Dla wprawnego oka nie jest problemem ocenić rodzaj owocu, czego jak podejrzewam, większość czytających tu dziewczyn doświadczyła na sobie nie raz, bo te spojrzenia mocno czuć - mimo starań. Bardzo wdzięczną formę znalazłeś dla swoich rozważań :) 1
Rekomendowane odpowiedzi