Koziorowska Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 bądź mi krzykiem żebym mogła zagłuszać półszeptem i kościstym muśnięciem bądź rozżaleniem żebym rozpieszczała i oswajała aż po korzenie bądź świtem wstępem do bezkresu blizną po śmierci bądź smutkiem by osuszał ślady zębów na skroniach i nadgarstkach bądź cielesnością jaką trzymałabym w górnej szufladzie obok bielizny i nienarodzonego wiersza bądź letnim popołudniem kiedy to usta budzą się z zimowego snu i kipią od nadmiaru bądź nieprzemakalnym sercem niech zabije od czasu do czasu w moją stronę pod znajomym adresem bądź życiem aby towarzyszyło podczas spaceru na granicy sadu w trakcie gwiazdobrania bądź moją młodszą śmiercią niech zapala nocną lampkę śmieje się z naszych modlitw o jeszcze bądź wreszcie miłością przekrojoną na pół czerstwą dostatecznie by ominąć słodko-kwaśną epokę 3
Jo Shakti Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Cudo... wszystko się zgadza... pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Witam - mi też sie podoba zwłaszcza ta skier - Pozdr. usatysfakcjonowany.
huzarc Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 @Koziorowska Czasami słowo "bądź" do najtrudniejsze słowo do wypowiedzenia. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi