Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Lidia Maria Concertina Opublikowano 3 Maja 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Dziwię się wierszom, że ktoś się w nich stwarza, że się na to godzą Nie warto! W sztywnej od brudu pościeli - odwracam się od siebie, jak od trędowatego Czym dzisiaj nie odczuwam? Miłością, radością, cierpliwym oczekiwaniem, wiarą w szczęśliwy brak apokalipsy - w sklepowych koszykach i na czerwonych światłach... Nie chcę się starzeć! Chcę wracać do domu, w którym cały czas jestem. Chcę mieć paletę - zamalowaną ... powietrzem Chcę mówić wyrazami ... bez słów! A ty ... ? Zabawiasz mnie odległością zyliona lat świetlnych I kawłkiem meteoru w prawej piersi - gdy wlekę się smętnie wieczornym niebem, a świat - rozdaje tak zwaną rozkosz, lizaki bez patyczków ... Widzę kwitnące liście, Zatwierdzam - czeki podpisane siłowaniem się "na rękę" Idąc wzdłuż autostrady, autostopem zatrzymuję ... konia Ach, ta autostrada to szlaczki na dywanie! I porozrzucany "chińczyk" Przegrał ... we mnie. No, cóż, patrzę na zegar - właśnie minęła młodość. Następna? - będzie jutro. Jak wyrwany pień, odrywam się od parapetu Hałaśne Nowe Jorki! Słyszysz tę ciszę? ... Co tak kwitnie? 11
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Witam - ostatnio lubie twoje pisanie - jest spełnieniem... Pozd. majowo.
Marek.zak1 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Poruszające, najbardziej z tym zegarem. Pozdrawiam 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Jak zwykle u Ciebie :). Konsekwencja konwencji nie zawodzi :). Dwa uśmiechy... może trochę nie na miejscu, bo tekst wesoły nie jest wcale. Pozdrawiam. 1
emwoo Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cudownie, jak zawsze pod tym adresem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciężko wybrać ulubiony fragment ale przyznam, iż ten urzekł mnie i zachwycił pozdrawiam serdecznie!
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 @Lidia Maria Concertina Lidio co ja bym bez Twojego pisania zrobił? Żałuje tylko że tak nie potrafię, pogadalibyśmy w tym samym języku. Wszystkiego dobrego, pamiętaj o nas... gdzieś tam. 1
Lidia Maria Concertina Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @Gosława Bardzo mi miło, DZIĘKUJĘ! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected] Dzięki wielkie Myślę, że spokojnie dogadalibyśmy się ponad językami ;) Pozdrawiam z mojej wieży Babel :)
[email protected] Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 @Lidia Maria Concertina Lidio na migi, w tym jestem słaby, a jak Noe dobrze się sprawuje? Wszystkiego dobrego Lidko, buduj Swoją wieżę. 1
iwonaroma Opublikowano 18 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2022 Świetny - w całości. Masz takie nieoczekiwane, na wskroś oryginalne metafory.
Rekomendowane odpowiedzi