Lahaj Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 w poczekalni siedzi pan młody ale jakiś taki... wzdycha co jakiś czas wchodzi przed nami na krótko pewnie po receptę wychodzi i pora na nas siedzimy tak jak na filmie patrzę na ścianie obrazek stateczek podczas sztormu wisi ona zerka to na żonę to na mnie gada gada gada coś o niewyobrażalnej traumie który to już pacjent zegarek tyka ponoć dziecko niedawno urodziła - zabawne żona choć zna to miejsce siedzi niepewnie na sofie grzeczna nóżki razem ja na krześle naprzeciw jestem pierwszy raz i nie wiem co zrobić z rękoma i gdzie oczy udać jak dobrze że jest okno za plecami tej specjalistki i są jeszcze klamki pada deszcz 7
Marek.zak1 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Lahaj Dzięki, nigdy nie byłem, a widzę, że jest tam specyficzny klimat. Pozdrawiam
corival Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Lahaj Również jak dotąd nie miałam przyjemności odwiedzać tego lekarza. Zawsze to jakaś informacja :) I mała uwaga co do oczu: zamiast "udać", lepiej zabrzmiało by "podziać". Pozdrawiam :)
Lahaj Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @corival dziękuję serdecznie za czytanie i uwagi. Uwagi są najcenniejsze. Widzisz a ja myślałem że "udać" wtrybi się szerzej:-)
Lahaj Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. #robietodlawas @Gosława dno oka to sobie visionexpres za 99zł zrobiłem
Lahaj Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Gosława no dno... jak dno :-) algorytm powiedział że spoko
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Lahaj wizyta u psychiatry niewątpliwie do przyjemności nie należy, ale jednak mówimy co chcemy powiedzieć. Gorzej z psychologiem. Ten wszystko z nas wyciągnie. Co potem kolejny raz odchorujemy.
Lahaj Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Vanilla to jutro strach się bać
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Lahaj jakiś psycholog ostrzy jutro na Ciebie długopis...? :)
Lahaj Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Vanilla nie mam nic do ukrycia spowiadam się przed Bogiem psycholog to wynalazek nowoczesności tak jak tokarz. żarcik:-)
iwonaroma Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Bardzo plastyczny obrazek :) Ironia i dystans są nam potrzebne, by nie zwariować ;) Co do psychiatry... no cóż, nie każdy jest Kępińskim (zdecydowanie nie każdy...)
Lahaj Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @iwonaroma jak czytałem Kępińskiego ... kiedyś w liceum to pamiętam że to było tak sugestywne, że omal nie zachorowałem ;-) jak jakiś Zelig, no
Nefretete Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @Lahaj No widzisz? To wyssane z autoautopsji przemyślenia, które mają w sobie przełożenie, na inny grunt; choćby poczekalnia w PUP - podobna sytuacja. Z tego całego pośpiechu ( bo nie lada dużo klientów ) , wszystko załatwiają potakiwaniem głowy ; na zasadzie, wysłuchają co ma ktoś do powiedzenia, a potem ręce leczą receptą. I gdzie tu środek. Z drugiej strony, skoro jest potrzeba, to owej pomocy, Prawdziwy!! Specjalista powinien udzielić. Tak to ma się do praktyki, jak special po dyplomówce, który nie ma zielonego pojęcia, co jakiś pacjent czuje. Najlepszym psychologiem, możemy być, my! Sami sobie. W połączeniu, z drugą osobą, znacznie łatwiej ( tak domniemywam sobie ) jest znaleźć złoty środek! Wiersz na duży plus - podoba mi się prostota, w której można dostrzec mnóstwo niuansów! Pozdrowienia
iwonaroma Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) no tak... dobry lekarz powinien być chyba gdzieś pośrodku z sugestywnością, empatią. Po śmierci Kępińskiego kilku jego pacjentów popełnił samobójstwo, a chyba nie o to chodzi w leczeniu.. Z drugiej strony pewna znana mi pośrednio pani psychiatra rżała na przyjęciu rodzinnym ze swego pacjenta, który deklarował, że widział kosmitów. Może to i zabawne, ale... Generalnie, to już u psychologów, strasznie drażni mnie to ich gadulstwo, o którym też wspominasz w wierszu. A jak jeszcze robią to dwudziestoparoletni psycholog/psycholożka, którzy gówno wiedzą o życiu... 100% gadania, zero słuchania ;)
Marek.zak1 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @iwonaroma Znam kilku psychologów. Doradzają małżeństwom a w żadnym dłuższym związku sami nie byli. Zresztą też znam sporo trenerów tenisa, którzy mają dyplomy, tytuły trenera I klasy, a grać nie umieją. Życie. 1
Lahaj Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @Pi_ Może to nie jest czytelne ale PL był tam pierwszy raz a jego żona już zna to miejsce. Mimo to i tak czuł się nieswojo. „i są jeszcze klamki” rzeczywiście może wydać się nachalne. „-zabawne” a może oni są tam by porozmawiać o przyszłości swojego dziecka a ze psychiatra jest młodą mamą i klepie formułki o „niewyobrażalnej traumie” - nie to nie jest zabawne to jest jak w rzeźni nr 5 to jedno krótkie zdanie - „zdarza się”
corival Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @Pi_ Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uwierzy, uwierzy, chociaż jednak bardziej zdrowo jest spać. Warto coś z tym zrobić :) Pozdrawiam :)
Lahaj Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @Pi_ idź spać:-)) A tak na marginesie to co, ze prywata? Ze próg intymności przekraczam? Sam sobie pomoc? Nie wierzę... są takie przypadki ze się nie da. I czym prędzej pojawi się profesjonalna pomoc tym lepiej. Oczywiście system jest niewydolny i bez wyobraźni (albo bezduszny albo prozaicznie bez środków).
Pan Ropuch Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Mam w rodzinie dwóch psychiatrów i psychologa wiem po nich i po sobie każdy - 100% każdy ma jakieś issues i nadaje się na łykanie czegokolwiek co zbustuje tą czy inną niekompatybilność. Buntownik z wyboru ten obrazek tam był taki sam, pożyczyłeś czy zbieg okoliczności? :DDD Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
Lahaj Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @Pan Ropuchnie autentyk :-), nie pamiętałem tylko w jakim filmie to widziałem, dzięki za przypomnienie. 1
Rekomendowane odpowiedzi