Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 nim światła zgasną i seans się zaczniesiadamy w najbardziej odległych sobiezakątkach choć wszystkie miejsca są wolnew pustej - jak sens nasz - sali kinowejpatrzymy w ekran gdzie miłość żarłocznapojawia się ledwie na oczu mgnieniachby błysnąć jadem z dziesiątek siekaczyktórymi z serc nam wyszarpie pragnieniaw tej samej minucie filmu płaczemygdy się wykrwawia ostatni bohatera nikt z nas nie przyzna się do wycięciascen dzięki którym mógł skończyć inaczej
beta_b Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 dobry pomysł metafory i wykonanie, b
emwoo Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. świetne :)
Marek.zak1 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Dobry tekst. Jako autor preferuję jednak podejście takie, że bohater zmaga się z trudnościami i dzięki wytrwałości, profesjonalizmowi te trudności jakoś pokonuje. Jestem w opozycji do rosyjskości, w której jak powiedział Czernomyrdin, chcieliśmy dobrze, a wyszło, jak zawsze. Pozdrawiam.
GrumpyElf Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @error_erros Każde kolejne słowo jest ułożone jak domino, które pod koniec wiersza zgodnie pada. Ale ładnie to napisałeś :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Witam - podoba się - Pozdr.
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję! Takie podejście to ja preferuję w życiu, natomiast w wierszach mi to nie idzie zupełnie ;> @GrumpyElf Wygląda na to, że dostrzegasz w tym wierszu więcej porządku niż ja ;> Cieszę się ogromnie, że Ci się podoba! @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję, kłaniam się!
Pan Ropuch Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) @error_erros ostatnia strofa leży, jest przeładowana - przynajmniej w moim odczycie i odczuciu może nie zawsze musi być finał i puenta na 102. w tej samej minucie filmu płaczemygdy się wykrwawia ostatni bohatera nikt z nas nie przyzna się do wycięciascen dzięki którym mógł skończyć inaczej edit 2.0 z rymami wzruszają nas te same sytuacje wzrok zawieszamy na bohaterach gdyby tak jeszcze przyznać rację z wyciętych scen jest osobny seans w sumie wyszło tak samo ciężko :) albo i ciężej Nic to! próbowałem - poległem Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Musi Muszą być też rymy! ;D
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @Gosława Może być ;D W sumie bardzo ciekawa interpretacja ;>
Marek.zak1 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Moja propozycja: scen dzięki którym mógł skończyć inaczej -> scen, w których mógłby skończyć inaczej:). Gdyby liczba sylab miałaby być 11, to "zakończyć". Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi