Daniel Głowacki Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Plecak z marzeniami Wcisnąłem głęboko do szafy Plecak wypchany marzeniami Przykryłem dla niepoznaki Kilkoma znoszonymi snami Leżą w nim teraz schowane Dźwięki słuchanej muzyki Książki dzieciństwa sczytane Wesołej zabawy okrzyki Wiersze te nienapisane Babcine recepty na życie Modele pracowicie sklejane Chmury na nieba błękicie Skradziony gdzieś pocałunek Który się słodki wydaje Marzenie że kiedyś pofrunę Dalekie zobaczę kraje Kąpiel w ciepłym jeziorze Zabawa w baśnie czytane Pierwsze wakacje nad morzem Zamki z piasku budowane I kiedy czasem nachodzi Mnie szara chwila zwątpienia To chcę ten plecak założyć I iść gdzie się spełniają marzenia D.G. 6
GrumpyElf Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Aż tyle bym w ten plecak nie ładowała, mało w życiu poza szafą zostanie. Marzenia tutaj bardziej kojarzą mi się ze wspomnieniami. Nostalgicznie, z młodzieńczą melancholią. Ładnie :)
duszka Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te marzenia i piękne wspomnienia brzmia dla mnie, jak bezpiecznie ukryty, najcenniejszy skarb... Czy też przed samym sobą..? Serdecznie pozdrawiam :)
Michail Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Daniel Głowacki Danielu, pozbyłbym się inwersji. Świątecznie, M.
Daniel Głowacki Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 @duszka przed sobą również
Rekomendowane odpowiedzi