Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) Każdy ma swoją wiosnę ramiona świtu wydłużają się w spojrzeniach osiada pokój teraz dostrzegam więcej nie tylko skostnienie książek wyplute wiersze na podłodze i piach po zimie jak wydmy zakotwiczyły we mnie przesypując uśpiony czas kiedy łąki rzucą się w zielenie i tak pozostanę babką zwyczajną przy drodze skulona czujność próbuje rozgonić wrony to nie przypadek że największe usadowiły się w głowie pod powiekami ćmy bandażują skrzydła bez pytania podaję swoje w ciszy od czegoś trzeba zacząć marzec, 2021 Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 9
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Witam - twoja wiosna mnie zachwyciła - dużo w niej życia - Pozdr . wesoło.
Nata_Kruk Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 .... tak Waldku, wszyscy tutaj pleciemy o.. życiu.. :) Dziękuję za miłe słowo, wiosennej wesołości życzę.
Gość Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk Co jest ze mną nie tak, że na wszystkich wiosna działa tak inspirująco, a na mnie - wręcz przeciwnie? :P
Nata_Kruk Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) Dag... podkopują nas zewsząd, a w dodatku najbliższa codzienność figle płata, trzeba zacząć "reanimację", nim będzie za późno.. ;) Nie przejmuj się brakiem ogonków, w komentarzu dozwolone. error -erros... myślisz, że to wiosna.? możliwe, że także to... na mnie działa najczęściej chwilowy przypływ myśli.... ale czasem coś dopieszczam / poprawiam. Dziękuję Wam za obecność pisaną. Pozdrowienia ślę. Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, ładne, ładne. "Od czegoś trzeba zacząć" - jak sprzątanie po zimie liści w ogrodzie. Odczuwam ten stan, znam go po korek. Ściskam Natko. bb
Natuskaa Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Wrony w głowie i ćmy bandażujące skrzydła... no nie jest wesoło, ale próbujesz. Do tego trzeba mieć odwagę. Pozdrawiam :)
GrumpyElf Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk Brzmi jak świadome oczekiwanie na metamorfozę i pozostaje tylko pytanie czy ona nadejdzie - wygląda na to, że tak skoro skrzydła podane do obandażowania. Jakie to ładne! "Wyplute wiersze" bardzo mnie rozbroiły; często przed napisaniem mówię, że muszę coś wypluć. Pozdrowienia
iwonaroma Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Twoje wiersze nie na raz i nie od razu :) Zyskują po kilkukrotnym czytaniu... 'To nie przypadek że największe usadowiły się w głowie' może bez spacji? Tj.bez enteru :)
Nata_Kruk Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 iwonaroma... moje, nie na raz.? ehh.. są i inne takie.. ;) ale fajnie, że zyskują potem.. Ten wers, bez spacji, byłby za dłuuugi... :( dlatego podzieliłam. GrumpyElf... chciałam, żeby tak wybrzmiało, jako.. świadome oczekiwanie na metamorfozę. hihi... no proszę, też 'wypluwasz' wiersze... :) Natuskaa... powiedziałabym, bywa, że nie jest wesoło, a wtedy szuka się koła ratunkowego, które zawsze gdzieś czeka. beta_b... "od czegoś trzeba zacząć".. znasz stan po sam.. "korek" (?) nie znałam takiego określenia. Tak, to.. mniej więcej.. jak sprzątanie zbutwiałych liści. Bardzo Wam dziękuję za zatrzymanie się u mnie... :) OloBolo... dziękuję za czytanie. Ślę dla Was słoneczne pozdrowienie.
iwonaroma Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Źle napisałam ;) chodziło nie o spację ale o przerwę między wersami, może niekonieczna aż taka duża. Ale już nie marudzę :) Również słoneczne pozdrowienia
Nata_Kruk Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Nie marudzisz, Iwona, jeśli czujesz, że coś wg Ciebie nie tak, pisz zawsze. Tutaj, nie chciałabym już niczego dodatkowo oddzielać. Teraz patrzę i... wstawię słowo, które podmieniłam tuż przed wrzuceniem, niepotrzebnie. Panie Ropuchu... dziękuję za ślad. Pozdrawiam Was. 1
Pan Ropuch Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk Już dwa ślady a może trzy a tych wszystkich to już ciężko policzyć. Pan Ropuch
jazzkółka Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk Po raz pierwszy czytam Ciebie w bieli, Natko, i jestem oczarowana. :-) Dobrze, że PLka pozwala sobie zabandażować skrzydła :-) Wysokich lotów...! Jej, i Tobie :-) Radosnego świętowania! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nata_Kruk Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) opal... zaczynałam tutaj od rymowanych, ale czytając innych, zaczęłam próbować na biało, wpadam tu, wypadam i puszczam, to co puszczam, raz lepiej, raz gorzej.. zależnie od nastroju. Miło mi bardzo, że zechciałaś przystanąć u mnie..:) Dziękuję za ciepłe słowa. Panie Ropuchu.. no nie wiem, czy .. aż tak ciężko by to zliczyć.. chyba przebiegnę się i policzę wszystkie ślady... ;) (to żart - muszę kończyć i dzięki za.. drugi ślad). huzarc ... ślę ukłonik w podziękowaniu. Ślę Wam promyczek nadziei na lepsze jutro. Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Gość Radosław Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Witaj Czytam to, jako moment przejścia w przyrodzie i w głębi. Poruszają mnie takie klimaty. Osobiście uważam, że "od czegoś trzeba zacząć" to już coś! Pozdrawiam ciepło Wszystkiego co dobre dla Ciebie
Nata_Kruk Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Witaj Radku ... ciekawie to ująłeś.. "moment przejścia w przyrodzie i głębi".. w sumie, cała przyroda jest wielką, nie do końca jeszcze poznaną głębią, a my stajemy się jej cząstką, w momencie przejścia... Zgodzę się, że decyzja zaczęcia od czegoś, to już coś. Jeżeli poruszyłam klimatem.. cieszę się. Również Tobie życzę dobrych dni. Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Oby jednak była to okazja pooddychać głębiej. Nacieszyć oczy dobrociejstwami kwitnącej i rodzącej natury, a uszy jej śpiewem, by łatwiej między tymi wronami iść w stronę widnokregu. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Natura sama w sobie, jej barwy i odgłosy, to balsam dla ciała, oka i ducha, tak, korzystajmy z tego na maxa. Poza tym - w ciszy - wyciszeniu też sporo można zrobić ze sobą i... czuję potrzebę doprecyzowania tego w treści.Czarku.. bardzo dziękuję za tych kilka słów. Pozdrawiam. Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Gość Radosław Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @Nata_Kruk Wracam do wiersza. " teraz dostrzegam więcej". Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi