Ten utwór został doceniony przez użytkowników. [email protected] Opublikowano 29 Marca 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Patrzę w niebo, czyżby ona? Śnieżek prószy po raz czwarty. Śmieją mi się w kułak czarty, wyśnij sobie z wiosną romans. **************************** Przyszłaś młoda pełna wdzięku, kwiecia dekolt - odsłoniłaś. Drzewka w mini ależ siła, miskant nóżki zaprezentuj. Meszek - trawka głaszcze pole, gałąź rozchyl niech zobaczę. Gniazdo sępa pręży moce, jajka leżą - wygrzać wolę. Ptaszki sterczą na topoli, gładzą bielą, smak władczyni. Wiatr dotyka... deszczem ślini, głębia dziupli krzyk wyzwoli... ... śniadej pliszki szukającej, swego miejsca na rozkosze. Wiosnę piękną w sercu noszę, w jej walorach wnet pobłądzę. W korę dłonie - liść szeleści, ponad głową niebo woła. Czas uniesień furii szkoła, zapomniałem... dalszej treści. Edytowane 30 Marca 2021 przez [email protected] (wyświetl historię edycji) 14
M.A.R.G.O.T Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 @[email protected] ależ ta Wiosna rozkoszna :) a peel podniecony ;) Super wiersz na rozgrzanie :) Pozdrawiam :)* 1
[email protected] Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 @M.A.R.G.O.T Jakby co Margot, to wiosna najpiękniejszą jest kobietą, przynajmniej chciałem ją taką zrobić, na ile mi się to udało sami ocenicie. Pięknie się ubiera, rozkwita z czasem... a potem oddaje wszytko latu. Pozdrawiam, miłego dnia. 1
Gość Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 @[email protected] Ty się tak do tej wiosny nie wdzięcz, bo jak się zawstydzi, gorąco jej się zrobi i za szybko lato nastanie ;> Bardzo przyjemny wierszyk, choć wolałbym takie o jesieni czytać ;D
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Witam - udała ci sie ta wiosna taka zwiewna - Pozdr.
[email protected] Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 @error_erros O jesieni bój się Boga, toż to stara baba choć kolorowa. Ale gustów nikomu nie wypada wybierać. Pozdrawiam jesiennie. @Waldemar_Talar_Talar Waldku słowo zwiewna jest jak najbardziej na miejscu, bo u mnie śnieg i dmucha. Trzymaj się zdrowo. @Dag Piękno wiosny raczej kobiece, gałązki na bok jak dwa nagie miecze. Pozdrawiam Dag, poetyczny komentarz.
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Nieźle odjechana ta wiosna :)))), ale przeczytałem z przyjemnością :). Pozdrawiam 1
GrumpyElf Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @[email protected] Grzesiu, czy obserwacji dokonujesz w bliskości swojego domostwa? Tak to żywo brzmi.
[email protected] Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @Sylwester_Lasota Dziękuje Sylwku że zajrzałeś w moje domostwo poetyckie, wczoraj właśnie miałem urodziny i przywitałem z opóźnieniem wiosnę, co razem, to razem. Dzisiaj właśnie zaświeciła mi od rana cudownym słońcem, to taki całus od niej. Wszystkiego dobrego w Wielki Tydzień. @GrumpyElf Grumpy ciekawe pytanie zadałaś, aż jestem skonfudowany - bo faktycznie z poetyką jest tak że albo się obserwuje co wokół nas, albo ma się wyobraźnię. Doszedłem do wniosku że można te dwa elementy połączyć w jedno. Ot, i masz odpowiedź. Wszystkiego dobrego, a po rannej kawce w teren, po materiał na wiersz. 1
Pan Ropuch Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @[email protected] Uwielbiam Pana warsztat, ktoś może nie wiedzieć ktoś może nie rozumieć nawet jak te wiersze powstają... Odpowiedź zna tylko Pan, ja się jedynie jej domyślam ( pieczołowicie z pietyzmem, kunsztownie godzinami czasem tygodniami i miesiącami dojrzewają czekając na ostatni szlif) Pozdrawiam Pan Ropuch 1
[email protected] Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @Pan Ropuch Postawię tylko kropkę bo faktycznie tak jest, wszystko ma swój czas, tylko nie wiem - dlaczego dokonuję takiego a nie innego wyboru. Nie mam w sobie skali właściwego wyboru, trafić tu i teraz z właściwym wierszem. To moja wada nad którą pracuje. Kłaniam się pięknie. 1
Pan Ropuch Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @[email protected] Nie nie nie! Ośmielę się w ten sposób zwrócić do Pana - być może to już nie jest kwestia tego portalu i timingu, a czasu. Czas najwyższy wypłynąć na szersze wody, popróbować swoich sił w konkursach poetyckich. Dzisiaj postaram się zamieścić link i Panu podeślę także, bo tak sobie skromnie myślę - trzeba próbować z takim warsztatem to wręcz mus. Pozdrawiam Pan Ropuch 1
[email protected] Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @Pan Ropuch Nie zadawaj sobie trudu, chociaż intencje rozumiem, zadzwonił do mnie kiedyś pewien pan aby mi zafundować wydania tomiku moich wierszy, podziękowałem - bo powód mojego pisania jest zgoła inny i trzymam się go uparcie. Bo wiem że robię to dla kogoś, kto mnie czyta. Przepraszam, ale tak trzeba.
zyzy52 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @[email protected] Wiosną ptaki przylatują a my "odlatujemy".
[email protected] Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @zyzy52 No tak, patrzysz Zyzy na to realnie, aż do bólu, ale tak łatwo nas nie wezmą. Po co mamy pióra i białe kartki... żeby je zapełniać, a czym - siłą woli, siłą słowa. Wtedy nawet jak trzeba będzie iść na wieczną służbę, będzie jakby trochę lżej. Coś po nas zostanie. Miłego wieczoru Zyzy, napisz o miłości do słowa.
[email protected] Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @Jacek_K Jacku jutra najpierw trzeba dożyć, a najczęściej umiera się w nocy. A co chciałbyś żeby jeszcze wypadło? Trzymaj się wielkotygodniowo Jacku.
zyzy52 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @[email protected] Wydaje mi się, że nie potrafiłem wyrazić tego, iż wiosna jest tak wspaniałym okresem, że człowiek jest jakby wniebowzięty z zachwytu. Przynajmniej ja tak czuję ten czas. Pozdrawiam wiosennie :-)
[email protected] Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 @Jacek_K Jesteś małostkowy, ale czego się nie robi dla poprawności językowej.
[email protected] Opublikowano 31 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 @Julia Álvarez Julio tylko nie "pan", a pisać można wszystko, byle pokrywało się z prawdą, a nie było wymuszone jakąkolwiek grą - tego nie znoszę. Pozdrawiam w Wielką Środę, pamiętaj że jest to dzień zdrady Judasza. @Jacek_K Jacku groźba to dla mnie, bo nie lubię nocy z różnych przyczyn, źle mnie zrozumiałeś. Pozdrawiam i głowa do góry. @zyzy52 Zyzy chyba nie tylko Ty wiosnę odczuwasz jako nadzieję odnowy, zaczątku nowego życie, budzenia się natury z zimowego uśpienia. A zimę mieliśmy tego roku dosyć jak na nasze warunki - śnieżną i mroźną. Czujemy się jak żagiel na wietrze. Miłej środy.
Rekomendowane odpowiedzi