Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

życie to nie tylko

wschody zachody

miłość kochanie

to nie tylko pełna

lodówka oraz 

ciepły wiatr

życie to nie tylko

udany horyzont

w wazonie kwiat

to również pustka

ciemność i żal

minionego

życie to niewidoma

ozdobiona nadzieją

pełną bram

to także początek

czegoś co musi

się skończyć

życie to wyścig

wygrywa ostatni

niestety 

Opublikowano

@Waldemar_Talar_Talar

Waldemarze: zakładam, że celowo stosujesz powtórzenia. Jednak ten zabieg stylistyczny obciąża wiersz, podobnie jak "oraz" czy "i".  Twój wiersz bez nich i z "niestety" w środku ostatniej zwrotki byłby jeszcze lepszy. ^(*_*)^ 

A co rozumiesz przez "udany horyzont"? 

Pozdrowienia. 

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witam - przeczytałem twój komentarz - masz swoje zdanie 

więc je szanuje - ale zostawiam tak jak jest.

Pozdr.

Witam - dzieki za ten horyzont - 

Pozdr.

Witam - no i dlatego wygrał że był ostatni...dzięki za czytanie.

Pozdr.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zostałem tutaj, gdzie cisza płynie, Gdzie noc wznosiła swój czarny tron. Czas się zatrzymał w martwej godzinie, Gubiąc swój rytm wśród minionych stron.   Pod stopą kwiaty – kruchy dywanik, Dziś jeszcze lśniące w promieniach dnia, Lecz jutro zwiędną, szept nieostrożny Strąci je w ziemię, w otchłań bez dna.   Śmierć nie przychodzi z hukiem i gniewem, Nie woła głośno, nie łamie bram. Siedzi wśród cieni, w bezgłośnym śpiewie, Wpatrzona w kroki, w miniony czas.   My wciąż kroczymy po śladach marzeń, Szukamy drogi, każdego dnia Nie chcemy słyszeć cichej przestrogi, Choć echo niesie jej pusty znak.
    • @Gosława@Robert Witold GorzkowskiPodziękowania za

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

!
    • Rozgrzewam Rozciągam   Naciągam    I chłodzę   Łaskoczę I biję    Karmię  I glodzę    Przymierzam   Spoglądam   I sprawdzam  Czy rosnę    Malejesz Ty we mnie Czy ja maleję w Tobie   Czy mieścisz się we mnie  Czy mieszczę się w Tobie   Czy mnożysz się we mnie  Czy ja mnożę dzięki Tobie   Czy dzielę   Na sobie Przy sobie   Czy w sobie   Kąpiesz się we mnie  Czy to ja w Tobie...   Duszo?
    • @StraconyBardzo dziękuję, wzruszyły mnie Twoje słowa.  @Simon TracyBardzo dziękuję!  @Bożena De-TreJestem pod wrażeniem Twoich słów, chciałam tylko o tym "niezawinionym cierpieniu" przypomnieć. Bardzo dziękuję! @Nata_KrukBardzo dziękuję!  @Jacek_Suchowicz krew wsiąka w bruk — bez echa,  a świat znów włącza wiadomości. Bardzo dziękuję! @[email protected] dziękuję 
    • @LeszczymAle ja nie myślałam o przysłowiach. Przepraszam, że będzie po belfersku, ale chciałabym wyjaśnić mój punkt widzenia.  Pytanie jest początkiem każdego odkrycia. Gdyby nikt nie zadawał pytań, rozwój nauki, technologii czy sztuki byłby niemożliwy. Dobre pytanie jest dowodem głębokiego zrozumienia i analitycznego myślenia. Odpowiedzi mogą dostarczyć wiedzy, ale to pytania rozwijają umiejętność myślenia.Pytania zmuszają nas do myślenia o przyczynach, skutkach i związkach między rzeczami. Odpowiedź często zamyka pewien temat. Kiedy uzyskujemy odpowiedź, już nie myślimy o danym problemie.  Pytania natomiast otwierają nowe ścieżki i prowadzą do dalszych pytań, tworząc ciągły proces uczenia się i ewolucji myśli.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...