Ewula Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 Czy można przestać kochać Chociażby na Ato sekundę Która jednostkę czasu odmierza Niemierzalną w czasie ułudnym Czy można powiedzieć słońcu Przestań świecić tak jasno Staniesz się wtedy gwiazdą śmierci Spadająca gwiazdą Czy można przestać kochać Kwiaty wiosenne na łące Które czarują kolorem Dla chwały Pana stworzone Czy można powiedzieć przestań płynąć wodzie źródlanej i zniewalającej Ona i stal rozkruszy Uczyni to w drobną, tycią chwilę Czy mogę powiedzieć przestań kochać Tobie Panie Boże, który miłością świętą Obdarzasz mnie biedną wątła drżąca trzcinkę W gęstym buszu wszechświata Czy mogę powiedzieć do siebie - Przestań kochać świat cały- Odejdę wtedy w niepamięć, W chmurach poezji nie będę latać 3
Koziorowska Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 Tytuł z początku mnie nieco spłoszył... Ale treść jest znakomita. :) 1
[email protected] Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 @Ewula Miłość wpisana jest w nasz genotyp, jaka by ona nie była i kogokolwiek dotyczyła i tego nikt nie zmieni. Miłego wieczoru Ewo. Ewa też kochała. 2
Antoine W Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 @Ewula Co znaczy "Ewa"? - I jak tu nie Kochać? (Dającą Życie) 1
Ewula Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2021 Bardzo Wam Przyjaciele dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi