Antoine W Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 (edytowane) miłość i płacze i śmieje się i umiera i żyje i chwyta za rękę (ręce) i łapie za szyję i pociąga za sobą jak pod wodę w tą toń co to oceanem jest i pustynią najsuchszą na świecie (najgorętszą) bywa też wiatrem ciszą krzykiem z rozkoszy bólem śmiercią nie na zawsze och tak (tak) Edytowane 16 Lutego 2021 przez Antoine W Franek K (wyświetl historię edycji) 7
Leszczym Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Antoine W Bywa tajemnicą i zdarza się wiedzą tajemną. Piękny tekst. Brawo:))
Antoine W Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Leszczym thx :) choć wolę zdanie Gosi......
Leszczym Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Antoine W ależ nie śmiem nawet konkurować ze zdaniem Gosi:)) Zwłaszcza dzisiaj:) 1
Antoine W Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Gosława wiem, aż takiej S.M. nie mam, ale tu specjalnie chciałem się "pseudem" posłużyć by żarcik i frywolność podkreślić ;) 1
Leszczym Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Gosława nie ma za co przepraszać;)) Zwłaszcza Pana Antosia:) Tylko chyba trzeba uważać żeby nie posłużyć za temat do obrazu;)) 1
violetta Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 czyli u Ciebie ma początek i koniec, a miłość jest bezczasowa. niemiej ciekawy wiersz. 1
huzarc Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Antoine W Miłość za każdym razem jest inna i tak indywidulana oraz subiektywna, że niedefiniowalna. Często pozostawia po sobie pustkę, cierpienie i zawód, a czasem alimenty;) Lecz nie ma chyba wartości, stanu psychicznego, który prowokowałby do tak wielu przemyśleń i prób zrozumienia jej sensu. 1
Leszczym Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 @Gosława Pół biedy jak rzuci, gorzej jeśli wyniesie. A najgorzej gdy to będzie dobry obraz;)) 1
Czarek Płatak Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 Świetny wiersz. Najpierw pomyślałem, że nie zdradzałbym od razu w tytule kto jest bohaterką. Jednak taka to konstrukcja jak się zdaje, i pasuje, i jest dobra, i czytałem z przyjemnością :) 1
tetu Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 -Kubusiu, a co to jest miłość? Wiesz, Prosiaczku...miłość jest wtedy...kiedy kogoś lubimy... za bardzo. - Kubusiu, jak się pisze miłość? - Prosiaczku, MIŁOŚĆ się nie pisze, MIŁOŚĆ się czuje;) Powalentynkowe pozdrówka. 1
Gość Franek K Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 Dobry tekst Antonio. Zmieniłbym tylko "tą" na "tę", coby było poprawnie i jeszcze szyk tego wersiku "też bywa wiatrem" na "bywa też wiatrem". Co myślisz?
Annie Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 Chyba jednak przereklamowana :) Trochę daje klapki na oczy ;) 1
Antoine W Opublikowano 16 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 @Franek K na wiatrem - ok a z tą tę to wiem, że słownik mówi tę, ale mi za cholerę w "tą" stronę nie pasuje :) czasem mam wrażenie że to "tę" jest jakby na siłę - taka hiperpoprawność (wiem że w zasadzie piszemy dla ludzi, ale dla siebie też) @tetu ale masz "nosa" mam w szufladzie tekst o Krzysiu i Misiu.... (jak się przyjdzie pora, czyli jego kolejka, to zamieszczę ;) )
Gość Franek K Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @Antoine W No wicie, rozumicie... też mi to czasem brzmi sztucznie, ale czegoś się trzeba trzymać.
Marek.zak1 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 Porywanie się na opis miłości jest ryzykowne, bo napisano w temacie miliony, ale wyszło Ci dobrze, ciekawie i oryginalnie. M 1
Antoine W Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @Franek K Jak byłem szczylem raziło mnie to: stoję za mięsem... a tu nagle, przez masowe użycie, stało się to poprawne :( Od tej pory biorę udział w tej poprawności ;)
Gość Franek K Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) @Antoine W Toż nawet Bryll pisał "Za czym kolejka ta stoi?". Odpowiadam - za stacją. Edytowane 17 Lutego 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Antoine W Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 @Marek.zak1 Teraz pewnie bym się nie odważył :) a "to" było dość dawno... (uświadomiłeś mi że nie napisałem nic o tym od tego czasu, ok 20lat :( ) @Franek K po szarość, po szarość, po szarość! :) @Franek K za "dworcem" było bardziej szlacheckie ;)
Rekomendowane odpowiedzi