Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Romantyczna Dusza

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tam kłamczuszek, uważasz, że podkreślam walory tej DUSZY o której snujemy tutaj permanentną refleksję u JAPONEK?  Jedyny mój kontakt z japonkami to --> klapki

Poza tym Japonki są zbyt ułożone i stosują podejrzane techniki jak anma, kassaji, hada lift, czy kobido. To dotyczy i masaży i specjalistycznych ucisków w podejrzanych miejscach i nawet liftingu twarzy. Za dużo w nich subiektywnej ingerencji w dowolnego faceta. Więc to nie moja bajka

Edytowane przez Tomasz Kucina (wyświetl historię edycji)

@valeria 

Jak ty uroczo próbujesz przypisać mnie do własnej i obiektywnej kategorii wieku. A stary "ktoś" to jaki? 18+, 20+, 90+? Valerio wiek w dyskusji nie ma znaczenia, ja ludzi na portalu poetyckim nie sytuuję do wieku?  

Valerio, Słoneczko? Ale po co? Tej zupy o której pisałaś chcesz mi koniecznie nagotować, czy jak? 

Przypomniał mi się gag -->  
Mówi Franio do Adasia: 
– U mnie modlimy się przed każdym posiłkiem.
– U mnie nie. Moja mama bardzo dobrze gotuje 

Czy wy kobitki to wszystkie tak funkcjonujecie? Ty o poezji a ona o silniku w porsche? LOL

hmmm?

Zupa"Miłość" a ja mam dodać śmietany? Życie to nie jest prosty przepis. Rozmawiamy tu o tytułowej  DUSZY, wielu jest na świecie takich którzy skorzystaliby z okazji pożywienia się taką DUSZĄ jak twoja. Szukaj miłości a znajdziesz. Ja jestem tu tylko od wierszy. Lubisz moje teksty i jestem ci wdzięczny. Szanuję ciebie, i mogę dostarczać ci wrażeń stricte lirycznych. To wystarczy

Wielu ludzi o to pyta, bardzo wielu. Valerio nie wiem. Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. W zasadzie to w pewnym sensie ten tekst o tym jest. Wszakże DUSZA to jakiś model MIŁOŚCI. Nie wszyscy ludzie chcą używać definicji --> dusza. Mają do tego prawo, mówią wtedy o sumieniu, empatii, potrzebie drugiego człowieka. Kiedy nawet w wąskim subiektywnymi zakresie ktoś dąży do takich postaw --> że poszukuje wartości, albo ładu, uduchowienia, to jest on uznawany za dziwaka, a kierunek jego poglądów za  komiczny i archaiczny. Może tak musi być, nie wiem.  Ja nie jestem wartościowy i świetlany - SERIO! --> więc nie mam prawa tego analizować.