Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 2 Lutego 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) Może jesteś właśnie po to, aby mnie nauczyć marzyć, wtedy świat nabiera złoceń. Z marzeniami nam do twarzy. Nie wiem miły jak to robisz, że Ci wokół wszystko błyszczy, gdzie nie spojrzysz tam rozkwita ogród pełen złotych kiści. Wszyscy mówią, że to proste zamknąć oczy, marzyć potem, pod powieką raj zakwitnie. Widzę ciemność, jak pod lodem. Wyobraźni mi nie starcza, bo przerębel światłocienia, codzienności szary nalot nijak się ma do marzenia. Czy pragnienie jest jak słońce? Serce grzeje jak na piaskach? Marzeniami rozjaśnione życie przemknie po drobiazgach? Trudno jest mi oddać prozę, Tobie trudno jest nie marzyć. Może po to to spotkanie by zaczerpnąć źródła razem. Edytowane 6 Października 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 17
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Witam - super - pachnie marzeniami...tak fajnie dziś u ciebie. Pozdr. uśmiechem.
Marek.zak1 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Piękny, poruszający wiersz. Pozdrawiam z podobaniem sąsiadkę:)
Leszczym Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 @beta_b Pięknie o marzeniach. Wymarzony tekst:)
beta_b Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 @Waldemar_Talar_Talar @Marek.zak1 @Leszczym Kłaniam się Panom za odwiedziny. Z marzeniami, jak z wiarą - na głowę nie idzie. Czy można pojąć uczucia? Pozdrawiam, bb
[email protected] Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 @beta_b Nasze życie - tłok drobiazgów, Ty człowiecze, przy nich gazduj. Miłego dnia Betko. Sześć razy "to" - nie za dużo?
Tomasz Kucina Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Świetny tekst. Tak bardzo ludzki. Otwarta świadoma narracja. Utrzymany w rytmie. Dobrze się czyta. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
beta_b Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 @[email protected] Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem skłonna zmienić ten fragment, w reszcie tekstu TO wsiąka i nie przeszkadza. @Tomasz Kucina Dziękuję Tomku, że zajrzałeś. Łapię się na tym, że trudniej mi wyjść z rytmu, wprowadzić dysonans, jak już się rozwija. I trudniej na biało dziergać szlaczek. Pozdrawiam i dziękuję, bb 1
Gość Radosław Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Mamy tutaj klimat i boksowanie się ze sobą. Jest Dobrze. Pozdrawiam.
Tomasz Kucina Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te białe szlaczki też u ciebie bez zarzutu. Lecz rytmiczne masz wzorowe. Miłego popołudnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
[email protected] Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 @beta_b Betko uczyli mnie że nadmiar zaimków to liryczna herezja, niejako wypełniacze, wojny prowadziłem że zaimki to takie części mowy jak inne... myliłem się niestety, po latach dopiero zrozumiałem swój błąd. Nie chodzi o ten czy tamten zaimek, ale ich nadmiar. Chociaż czytałem ponownie i u Ciebie "wsiąkają" jak piszesz... ale są. Skupiasz się bardziej nad treścią i słusznie. Miłego wieczoru.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 już najwyższa pora przyszła aby przestać widzieć prozę w złotym świecie znaleźć przystań pola życia nie przeorzesz wznieść się czasem ponad poziom niemożliwe jest to ponoć ale duchem gdzieś nad wodą w przestrzeń uciec niewiadomą niech na ziemi pozostanie ta codzienność dołująca przeżywajcie swe spotkanie w złotym świecie w blasku słońca pozdrawiam 1
beta_b Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 @Jacek_Suchowicz Ładnie napisałeś Jacku, bardzo ładnie, dziękuję, bb @RadosławUściski! jest boksowanie, jest o czym pisać. ;) @[email protected] nie jestem perfekcjonistką, nic mądrzejszego już nie wymyślę. @Tomasz Kucina Miłego. :)
[email protected] Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2021 @beta_b To, to, to , to, to, to... ja też!
Tomasz Kucina Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sęk w tym, że te "białe szlaczki" u ciebie są też w jakości. Więc trudno ciebie zaszufladkować. W tym wierszu rytm mnie prowadził. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z marzeniami Nam do twarzy czytam, czytam słucham marzeń Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi