Daniel Głowacki Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 Bezsenność Samotność Oto niebyt Czyśćca Pustkowia Zna je dobrze Samotny Człowiek Ciemność pustka We mnie Łzy Wsiąkają W Koc Nadaremnie Otwieram oczy Szukam Obok Ciepła Zimno W sercu Zakrzepło Czrno-szary Ugór Przez który Dążę Na horyzoncie Światło Może zdążę Nadzieja W Oddali błyszczy Dzień nadchodzi Szybko minie Znów W Studni nocy Samotnej głębinie Zatonę Piekło Samotne Zimne jak Ludzkie serce Drżę cały Zaciskam ręce Chwila snu Krótka Upaja jak wódka Kolejny świt Dzień wstaje Sam Obcy W obcym kraju D.G. 5
duszka Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przejmujący, "schodzący w dół" wiersz.., jednak wynoszony kolejnym świtem znowu ku nadziei... I myśle, że nadzieja to nie nasz własny "produkt", lecz przeczuwanie "lepszej" czy "prawdziwszej" prawdy niż ta, w którą wierzymy. Wierzę w to, że często to co uważamy za piekło samotności, jest "jedynie" czyśćcem tęsknoty, i że ona jest uchylonymi drzwiami do tego, za czym tęsknimy... Serdecznie Pozdrawiam! :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 Witam - no tak to jest w tym naszym życiu. Pozdr.
Marek.zak1 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 Na bezsenność i samotność najlepszym lekarstwem jest jednak fajna dziewczyna. Od razu sytuacja jest rozwiązana. Peel tego nie wie? Pozdrawiam 1
Karina Westfall Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2021 @Daniel Głowacki W obcym kraju zawsze będziemy czuć się obco. Bardzo mnie to zabolało, ale to dlatego, że sama tak czuję, ogromną tęsknotę za krajem. To taka dziura w sercu. Nikt i nic nie jest w stanie jej zapełnić. Piękny wiersz. Pozdrawiam serdecznie.
Marek.zak1 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 @Karina Westfall Na pewno inaczej, ale samotność jest domeną wielu, niezależnie od miejsca zamieszkania, co widać także na forum. Czym innym jest jednakże bycie za granicą samemu, a z kimś, partnerem, rodziną, kiedy masz dokąd wracać po pracy. Też znam temat z autopsji. Obecnie w dobie tanich linii, whats upa, kiedy można do kraju jechać na weekendy, emigracja jest czymś o wiele łatwiejszym niż dawniej, kiedy człowiek był odseparowany na długo, a taka emigracja np. w Niemczech, to jest zupełnie lajtowa. Pozdrawiam 1
Marek.zak1 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nigdy tego nie miałem, ale wierzę na słowo. Pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, miałem szczęście, poza tym, nie jestem typem męczennika, jak miałbym się męczyć w związku, zakończyłbym go jak najprędzej. Pozdrawiam także. Marek. Proszę, bez panów:)))
Daniel Głowacki Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 @Marek.zak1 nie mam domu. W Polsce niestety też nie. Moja ex rozwiodla się ze mną nie powiadamiajac mnie o tym i wymeldowala z domu Miała kogoś innego kiedy ja charuje tutaj @Karina Westfall serdecznie dziękuję 1
Marek.zak1 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Współczuję, a po emocjach w wierszu sądziłem, że to z autopsji. Wiem, że to banał, ale trzeba zacząć nowy rozdział, a co nie zabija to często wzmacnia. Życzę powodzenia. M
Daniel Głowacki Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @Marek.zak1 serdecznie dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi