emwoo Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Są tacy co w rozmazanych konturach odwiecznego huraganu ród człowieczy widzą, jak ten w mozaice życia pod prąd się unosi, z wirami wiecznie walcząc. I okiem piaszczystego cyklonu dostrzegają jak księżyc w strugach łez srebrzy się i skowyt człowieczych serc w nawias skrzydłem nowiu zamyka. I widzą jak dusze na pasmach zmierzchu zawieszone, w nostalgii barw topią się do horyzontu zdarzeń nie dobiegając nigdy. Są tacy co w pęknięciu świtu słyszą co w chaosie ludzkim rośnie, to maciupkie tycie coś, w śpiewie deszczów płatki tęczy wypuścić niezdolne. I magicznym splotem burz czują jak prężą się cienie, jak drżą dymem serca człowieczego aleje. I tylko czekać aż anielskich brzóz pnącza zamiotą gniewu pył, zahuczą płaszczem gór i płonąc pistacjowych łąk zielenią obudzą ród co to snem w klepsydrze czasu przesypuje się. Czy zdążą zanim ten na stuleci skrzyżowaniu w noc z gwiazd odartą odejdzie i w mit obróci się ... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 31 Marca 2021 przez emwoo (wyświetl historię edycji) 7
Justyna Adamczewska Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć, czy to Twój tomik? Gratuluję Wiersz ciekawy, choć dość trudny. te wersy b. mi się b. podobają. O płonących , zieleniach - super. i jeszcze to: Dziękuję Ci za ten wiersz. Poruszył mnie 1
huzarc Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 @emwoo Jest coś w tym wierszu, coś co urzekło i zatrzymało, ale co to jeszcze się zastanawiam. Ale może o to chodzi, aby się zastanawiać, bez nadawania temu konturów pewności. Gratuluję twórczości, pozdrawiam serdecznie. 1
jazzkółka Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 @emwoo Ładnie. :) Przebudowałabym inwersje, dużo ich tutaj. Czy ten rozstrzelony zapis ma mnie zmotywować do myślenia? ;-) Jestem trochę zadyszana gonitwą za wersami. :-) Pozdrawiam. 1
emwoo Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) @Justyna Adamczewska dziękuję za ciepłe słowa :) tak wiersz mój oczywiście. jak i cała publikacja :) pozdrawiam serdecznie :) @huzarc miło mi, że urzekłam :) Edytowane 7 Stycznia 2021 przez emwoo (wyświetl historię edycji) 1
[email protected] Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 @emwoo Magdaleno przemetaforyzowany wiersz, może to Twój styl, ale metafory muszą być tak dobrane, aby trafiły do czytelnika, trzeba uderzyć w stół w nie go całować. Gratuluję tomiku i Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. 1
Karina Westfall Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 @emwoo Witam i gratuluję. Utwór mnie zatrzymał, jednak potrzebuję czasu na odbiór. Pozdrawiam serdecznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Antoine W Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 @emwooFajny wiersz opisujący uczucia, stany ducha i jaźni w przestrzeni człowieczego kosmosu, barwy i sploty tychże... Obudźmy pradawny Ród tych, co wiersze swojego czasu czytają i rozumieją Je choć trochę. (Pewną wadą współczesnych utworów, bywa przeintelektualizowanie, przez co nie są w stanie wzruszyć zwykłego człowieka oderwanego na chwilę od smartfona :( Bo i dla niego nie są przeznaczone... ) Znając siebie, pewnie się skuszę na kupno (czyli przeczytanie - Ja teraz czytam co wychodzi i wyciągam swoje zakurzeńce z szuflady ;)) Życzę powodzenia.
Annie Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2021 Oczywiście gratuluje tomiku, wiersze gotowe, wydane więc nic dodać nic ująć :) Pozdrawiam w Nowym Roku.
fregamo Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @emwoo o je je je je...xd cóż, ogólnie podoba mi się ten twór, niemniej stanowczo go miejscami przesyciłaś. Gratuluję wydania tomika. Pozdrawiam
Nefretete Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 (edytowane) @emwooHej! musiałem wejść pod twój wiersz; bo sama wiesz, kultura piszących poetów tego wymaga, by wspierać się komentarzami, zarazem solidaryzując się nawzajem-:) Ode mnie: pod prąd się unosi,z wirami wiecznie walcząc. reszty nie muszę czytać!. Twój wiersz jest chlebem dla mnie. Szkoda tylko, że inni tego nie dostrzegają. Pozdrowionka ślę! Edytowane 5 Września 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
emwoo Opublikowano 6 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 @Nefretete Sebku, dziękuję za sięgnięcie do mojego debiutu na orgu :) mam sentyment do tego wiersza, przyznaję bez bicia hihi ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale razowym, mam nadzieję:))) 2
Nefretete Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 @emwoo No patrz! Ty -:) Nie widziałem - hahhaha Teraz już wiem. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli zakwas przyjął na barki pieczenie, to jak najbardziej-:)) 1
emwoo Opublikowano 6 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 @Nefretete wiesz, jak ktoś dopiero zaczyna to raczej o popularność ciężko hihi :)))) a jak pustynne rewolucje? czy też ewolucje :) o krasnale to już nawet nie pytam ;) choć tam to pewnie Jinn :) w wersji niderlandzkiej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nefretete Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 @emwoo Co do popularności, zamilknę na jakiś czas. W moim przypadku, nie jest ona taka ważna; ale cieszę się, że mogę zmagać swoje myśli z osobą, o podobnym pokroju świata! Pustynia mi sprzyja - przyniosła z piasków kolejny liść -:) Jest ok! Za pewne, zobaczymy się ponownie-:)) 1
emwoo Opublikowano 6 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 @Nefretete pustynny liść, a to ci dopiero :) trzymaj się Seba i do następnego gaworzenia ;) 1
Nefretete Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2021 @emwoo Chodziło mi o to, że wstawiłem kolejny wiersz - hahah A pustynne liście - sama ocenisz-:) Pozdrówka dla ciebie ,uśmiech pozostawiając tobie 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2021 @emwoo kurczę, zaintrygowałaś mnie ale córeczka wyrywa mi komórkę. Bronię się lecz tę bitwę przegram. ;) Wrócę..... .... ... .. . 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Cholera ale to jest dobre! Bardzo przypomina mi to klimantem wiersze Lermontowa. Wyciszasz, Budujesz nastrój, Wprawiasz w niepokój... Naprawdę świetne! Edytowane 14 Grudnia 2021 przez Wędrowiec.1984 No co? Trzeba było komplimentów dołożyć (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi