befana_di_campi Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2021 Oj, prawda to! Prawda :-) Najserdecznuiej :)
iwonaroma Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Również serdeczności @Moondog91 podziękowania
Annie Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Dzisiaj u mnie spadł śnieg i świat cały jest w bieli. Pięknie wygląda. Nie próbowałam śniegu , ale myślę że nie jest ani słodki ani słony ;) pozdrawiam noworoczne :)
jazzkółka Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 @iwonaroma Witaj, Iwonko. "Potęga smaku", że tak parafrazuję słowa Poety. Na szczęście czyste, spektralne kolory są ze sobą pomieszane, a to, co uważamy za "biel", jest wiązką kolorów, zaledwie naszym "wrażeniem". Tak samo ze smakiem - "czyste cierpienie" i "sama słodycz" mają, na szczęście, domieszkę innych smaków, choćby mimimalną. Smakujmy zatem. Wybierajmy. :-) Pozdrawiam Cię serdecznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
iwonaroma Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zazdroszczę śniegu... :) U mnie na razie nic :( Co do jego smaku to próbowałam będąc dzieckiem :) faktycznie nie jest ani słodki ani słony, ale taki... śniegowy ;) jak spróbujesz, to będziesz wiedziała :) Również pozdrowienia noworoczne :) Dzięki No tak, wielość daje nam i zróżnicowanie i wybór :) Dzięki i również serdecznie pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2021 @Wątpiciel :) podziękowania 1
poezja.tanczy Opublikowano 28 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2024 @iwonaroma Bo te sole, i dodatki To kąpiele, nie bez wpadki Tak to jest jak piszesz Mądrze :) Pozdrawiam miło, M. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 28 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2024 @iwonaroma Świetna metafora. Aż pozazdrościłem, że nie jestem jej autorem. Super. 1
iwonaroma Opublikowano 28 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczy :)) dziękuję bardzo i również pozdrowienia miłe :) @Sylwester_Lasota dzięki:) @Wszyscy Zmieniłam słówko 'ładny' na 'scukrzony', myślę, że bez szkody dla całości a z ratunkiem dla piękności :) @Wędrowiec.1984 :) cieszę się, że się spodobało. Dzięki:) 1
dgghj Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2024 (edytowane) @iwonaroma Słód i sól to ten sam źródłosłów wedle etymologów. Początek i koniec również. Ach, mądrości kradawna! Pozdrawiam :) Edytowane 5 Czerwca 2024 przez Olgierd Jaksztas (wyświetl historię edycji) 1
iwonaroma Opublikowano 5 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Olgierd Jaksztas :) jak tak poszperać w słowach to wiele się można dowiedzieć:) Również pozdrówka
iwonaroma Opublikowano 5 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2024 @Ewelina :) dzięki Ewelinko 1
iwonaroma Opublikowano 10 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2024 @Nata_Kruk :) podziękowania
iwonaroma Opublikowano 13 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2024 @Leszczym :) dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi