Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Grudnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 smutkiem i łzami szpeci świat uśmiech i dobro chowa na dnie chce by się siebie bały miłość i horyzont omija bo boi się ze im nie podoła a przecież one sensem życia prawdą tak człowiek to dziwak nie wie ile w kieszeni ma co jest droższe czy to czego nie ma czy odwrotni i niech tak zostanie sam Bóg o tym wie ale się nie wcina bo wie że na ziemi tylko człowiek rację ma 8
Natuskaa Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Droższe jest to co ma... chyba że bezmyślnie kupował. Pozdrawiam :)
[email protected] Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 @Waldemar_Talar_Talar Waldku czerwoni by powiedzieli że Bóg się nie wcina, bo go nie ma, ja powiem że nie wcina się żeby nam nie przeszkadzać, bo stworzył nas na swoje podobieństwo. Sobie przeszkadzać nie wypada. Miłego dnia Waldku.
duszka Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Początkowo niechętnie spojrzałam na słowo "szpeci" i "dziwak", ale po chwili wczuwania się w przekaz rozpoznałam, że zwracasz uwage na to, że własciwie zostaliśmy stworzeni do dobra, radości i miłości, i że w zdolność do nich - "wyposażeni", a ich (z różnych przyczyn) nieużywanie rodzi smutek i krzywdę... Twoje określenie "szpeci" wyraża więc to odejscie od naszej natury, a "dziwak", brzmi w tym kontekście dobrotliwie :) Tylko co do słuszności ostatniej wypowiedzi nie jestem pewna... Pozdrawiam :)
ais Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Boga nie ma, ale co ja tam wiem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mnie się pierwsza strofka :)))
Bolesław_Pączyński Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Cała prawda jak i w tytule wiersza, człowiek to dziwak. Z pozdrowieniem Waldemarze.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - no i pozamiatane - dziekuje. Pozdr. Witam - dziekuje za ciekawy komentarz - Pozdr. Witam i dziękuje za ten pełen optymizmu komentarz. Ciekawego wieczoru życzę. Witam - dobre i tyle podobania za które dziekuje. Pozdr. Witam - ucieszyło mnie twoje czytanie - dziekuje uśmiechem. Pozdr. Dzięki że czytałeś - Pozdr.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) @[email protected] - @Andrzej_Wojnowski - @Karina Westfall dziekuje wam serdecznie za kolejne miłe czytanie. Wszystkim ślę ukłon. - Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2020 @Moondog91 - dziekuje i ozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuje za czytanie oraz komentarz - Pomyślności w Nowym Roku życzę.
Rekomendowane odpowiedzi