Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Wieczór grudniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję za pełnię zrozumienia. 

Zaskoczyłeś mnie tym Świtem. Ale kiedy o tym przeczytałem, a później oba teksty jeden po drugim rozumiem co miałeś na myśli. Pewne rzeczy, choć staram się wszystko wnikliwie kontrolować tej kontroli zdają się wymykać i po prostu dzieją.

Jeśli tekst mógłby pomóc jakkolwiek, komukolwiek pozostaje mi się cieszyć. Wiem, że to nie jest osamotniony głos na głuszy polskich osiedli, a chór, ale każdy z tych chórzystów na pewno czuł, a może nadal czuje się w tej smutnej piosence osamotniony.

Ból zresztą przeżywa się na ogół samemu. 

Samego Dobrego Radek

Racja z tym romantyzmem u trudnych gówniarzy :)) Sami tacy :) 

Dzieci potrafią zapamiętać zadziwiające szczegóły (pewnie jeszcze nie jeden wcisnę w wersy). 

A, że forma taka. Próbowałem klasycznie dla siebie związać tą opowieść, ale nabierała jakiegoś głupiego nadęcia i patetyzmu. A to przecież simple story jakich milion. 

Uściski i Samego Dobrego w Nowym 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Racja. Wszyscy je popełniamy. Na szczęście nie wszyscy tkwimy w nich uparcie. 

Piszesz, że zapach utrzymywał się dwa miesiące. Podobno nasza pamięć to właśnie zapachy najskuteczniej utrwala. Zapach spalenizny zawsze niesie mi skojarzenia z alkoholem, jakąś patologią, nieprzytomnym z upojenia (nie tylko wówczas) ojcem. Nie wywietrzał chociaż upłynęło już tyle lat. 

Z pozdrowieniami