Wędrowiec.1984 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Ja tam lubię smartfony. Można poczytać wiersze w toalecie. A tak poważnie, pisałem już wielokrotnie, że nadmiar technologii zabije kiedyś człowieczeństwo. Zdania chyba już nie zmienię.
Gość Franek K Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 @Wędrowiec.1984 Ha ha. To osobny rozdział :) Lema pewnie znasz... Chyba w "Powrocie z gwiazd" był totalny kosmos (jakieś ruchome platformy zamiast chodników na ulicach), a jak przyszło do odebrania telefonu, to główny bohater biegał do kantorka :) Dzięki i pozdrawiam :) . F.K.
Leszczym Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 @Franek K Cóż bez wątpienia coś w tym jest. Lecz dzięki tym telefonom powstało mnóstwo bardzo interesujących rzeczy, w tym wierszy:)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak w Jetsonach od Hanna-Barbery. To już byłaby przesada. Zresztą... pieprzyć technologię. :)
Gość Franek K Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 @Leszczym To prawda, ale na papierze też powstawały, a nawet bez niego. Czyż nie? @Wędrowiec.1984 No i tu się zgadzam. Na pohybel tej francy(ę) :)
Antoine W Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 @dot. Nie wiedziałem że dot. pinxit :) No to pokażę ci i swoje, tylko nie mam akurat fotki dobrej jakości ( a napis na obrazku, prawo dół (plecki) brzmi: dam ci broń tylko wypowiedz takie słowo by jego brzmienie przeciwstawić sakramentalnemu amen Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Pan Ropuch Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 (edytowane) @Franek K To wszystko prawda i lepiej nie będzie, choć coś się i pojawi na horyzoncie w zamian, a mianowicie(część już jest): - wczasy bez telefonu - rastauracje gdzie przy wejściu trzeba zostawić telefon - strefy wolne od wi-fi i smartfona :D :D :D itd. etc. z drugiej strony zaś jak będą wyglądały telefony nastepnej generacji w sensie generacji totalnie różnej od tej, którą mamy obecnie tu można sobie się pobawić w futurologię - np. mikroczip w uchu do rozmów plus okulary i operowanie aplikacjami i pocztą etc. za pomocą gałek oczu czy gestów rąk (ironman ;) Ps. Zmierzch człowiek analogowego jest nieunikniony to jest przyszłość do której biegniemy z zasłoniętymi oczami :D :D :D Pozdrawiam Pan Ropuch Edytowane 18 Grudnia 2020 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
Gość Franek K Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 @Pan Ropuch Jak w jednym z odcinków Czarnego lustra. Znasz? Dzięki :)
Pan Ropuch Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 @Franek K znam znam jestem na bieżąco :D
Antoine W Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2020 @dot. thx tfu- rczość.... ;) @Antoine W @Pan Ropuch @Franek K dzięki za podobanie - mało komu to się zdarza ;)
Karina Westfall Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 @Franek K Naprawdę niezły tekst. Pozostawiam.
Gość Franek K Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2020 @Karina Westfall Dzięki. Zacieszam się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi