Ten utwór został doceniony przez użytkowników. duszka Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 to tylko drzew a jeśli noc to nigdy zanim zajdzie słońce a jeśli drugi człowiek to miłość 12
Antoine W Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 to miłość w cieniu drzew - ja tylko tak, twoje zakończenie lepsze. Serduszko daję, bo utwór ładny. 1
iwonaroma Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 (edytowane) Ładnie :) Zastanawiam się nad koniecznością użycia słowa 'nigdy'. Pozdrowienia COFAM UWAGĘ ! - zmienia się sens :) chodziło mi tylko o skrócenie wersu :) Edytowane 15 Grudnia 2020 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Witam - drzewo i cień ozdobiony miłością - super. Pozd.
Gość Radosław Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Pragnienie dobra wybrzmiewa w tym wierszu. Chęć poczucia ulgi. Postawienia granicy trudnym doświadczeniom. Przy każdej części można się zatrzymać na chwilę i nasycić ducha. Nieodparcie prowadzi mnie do jednego z utworów Barańczaka ;)
duszka Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że spowodowałam tym króciutkim wierszem nowe skojarzenia :) I dziękuję Ci za miłe słowa :) Pozdrawaim. Tak, im krótszy wiersz, tym silniej działa, nadaje i zmienia znaczenie każde słowo, Ty o tym dobrze wiesz :)) Dziękuję Ci i pozdrawiam! ... a noc dopiero po zachodzie słońca :) Dziękuję Ci za pozytywną ocenę, Waldemarze, cieszy mnie :) Pozdrawiam!
Leszczym Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 @duszka ładny i bardzo pozytywny w odbiorze i wymowie wiersz. Gratulacje. Bardzo mi się podoba jego początek, który w moim rozumieniu jest niedopowiedziany i każdy może sobie tutaj pomyśleć coś swojego. Ciekawe:) 2
duszka Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten komentarz mogę czytać i czytać i jestem Ci wdzięczna za każde słowo w nim, Radosławie :) A co do poezji Barańczaka, to zaraz spróbuje się z nią zapoznać, tylko moze podasz mi tytuł wiersza, o którym wspomnialeś? Pozdrawiam i dobrego dnia!
Gość Radosław Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 (edytowane) @duszka Jesli porcelana, to wyłącznie taka S. Baranczak Edytowane 15 Grudnia 2020 przez Radosław (wyświetl historię edycji)
duszka Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trafiłeś w dwa ważne dla mnie i zamierzone przeze mnie aspekty i bardzo się z tego cieszę! :) Nigdy nie jestem zupełnie pewna, czy przy tej oszczędności formy i słów zamierzony przeze mnie przekaz do czytelika właściwie dotrze . Bardzo Ci dziękuję za ten komentarz :) I Pozdrawiam :) @Ilona Rutkowska @Joachim Burbank Serdecznie Wam dziękuję za serca i pozdrawiam :) :) 1
lena2_ Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 A jeśli wiersz...to taki ładny jak Twój:):) 2
duszka Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojej.. :) Pod każdym Twoim wierszem mogłabym napisać to samo :) Dziękuję Ci i miłego wieczoru! @Dag Dziękuję Ci i pozdrawiam serdecznie! :)
huzarc Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Tak niewiele słów, a tyle subtelnych znaczeń i energii kipiącej ze słowa. Pozdrawiam:) 2
duszka Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja też CIę pozdrawiam i dziękuje za te słowa - bardzo mnie cieszą :)
Wiechu J. K. Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @duszkaCiekawy wiersz, gdy tytuł jest ciągłością całości. Jak się taka forma wiersza fachowo nazywa? Pozdrawiam :-))))))) 1
duszka Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, tytuł to jego początek, często tak piszę :) I zwykle mieszam różne formy, a jedyne, co jest w nich stałe, to minimalizm. A więc może "nierasowa miniaturka"..? :) Dziekuję Ci za życzliwe zainteresowanie i pozdrawiam! @Natuskaa Dziekuję Ci i miłego wieczoru :) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 @duszka "Nierasowa miniaturka", być może nie przyjmie się taka nazwa, ale brzmi interesująco. ;-) KFC - Krótka Forma Ciągłówka, hahaha Pozdrawiam na wesoło! ;-)))))) 1
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Bardzo mi się podoba Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam autorkę
duszka Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja myślę, ze jest odwrotnie, bo sformułowanie "to miłość", celowo użyte bez słów "tylko" czy "nigdy... jest otwarte i szersze, dające możliwość róźnych wyobrażeń tej miłości... Cieszę się, że poza tym Ci się spdobał :) Pozdrawiam! Dziękuję czytelniczce za miłe słowa i również ja pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi