Ten utwór został doceniony przez użytkowników. ais Opublikowano 22 Listopada 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2020 Mieszkała w pudełku kredka – czarna jak węgiel, ciemność, jak maku ziarna kolory mieszkały i pastele lecz jedna kreśliła tutaj cele zabrudziła się biel czarnym słońcem i nie wiadomo skąd ciemne wzorce dlaczego więc malarz – Najmądrzejszy o jedną ze zbioru nie pomniejszył? ___ 22 listopada obchodzimy Dzień Kredki 11
ais Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 @Bogdan Brzozka @Gathas Dziękuję Wam za lekturę i podobanie. Pozdrawiam.
Sekret Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2020 Ładnie ukazany problem teodycei. 1
Gość Franek K Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Ciekawa refleksja, ale Dzień Kredki? Czekam na ogłoszenie Dnia Wytartych Majcioch ;) Edytowane 24 Listopada 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
ais Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 @Sekret Dziękuję. Pozdrawiam. @Franek K Jest to jakieś urozmaicenie przy klapniętej wenie xD Dziękuję i Pozdrawiam.
ais Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 @iwonaroma Dziękuję!!! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
ais Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 @Leszczym Dziękuję za pochylenie się nad utworem. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2020 ais... lepiej bym tego za skarby świata nie wymyśliła. Bardzo na 'tak'. Pozdrawiam. 1
ais Opublikowano 17 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie i za podobanie. Bardzo mi miło, że wierszyk przypadł do gustu :))) Pozdrawiam! @Wieslaw_J._Korzeniowski Dziękuję za podobanie :))) Pozdrawiam!
Wiesław J.K. Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. być może ten malarz był nieszczęśliwy i kolory czerni go oblepiły wręcz wabiły powie ktoś: nie widzę w tym nic najmądrzejszego kolory czerni wenę ubiły poszukam koloru żywotniejszego pozdrawiam ;-) 3
Gość Radosław Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Pomysłowo. Na luzie, muśnięcie powanego tematu. Klimat i formalna strona pasują do tematu kredek. Co budzi Twoje wątpliwości? Pozdrawiam świątecznie
ais Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten malarz wielbi sto kolorów, bo każdy kolor ma sto walorów Lecz jeden z nich najpotężniejszy, mimo iż brudny, to najulubieńszy ;) Pozdrawiam serdecznie! Co budzi moje wątpliwości? Pytasz na serio? Czy wpuściłbyś do swojego domu: złodziei, morderców i meneli, żeby rodzinę Ci wyrżnęli? Pozdrawiam serdecznie!
Gość Radosław Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 @ais Nawiązałem do tego, że wiersz jest w warsztacie. I zastanawiam się co w nim budzi Twoje wątpliwości. Pozdrawiam :)
ais Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wstawiłam do Warsztatu, gdyż albowiem i ponieważ nie zawsze chcę publikować w Gotowych ;) Źle zrozumiałam, jestem gapa :))) Serdeczności!
Gość Radosław Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 @ais Teraz już jestem bardzo dobrze poinformowany o przesłankach, które stały się podstawą, Twoje decyzji o opublikowaniu powyższego utworu w przestrzeni warsztatu. Pozdrawiam ;)
Wiesław J.K. Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sto kolorów bez jednego, no, tego czarnego prze kolorowiło by świat do licha złego ;-) 1
ais Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) @Radosław @Justyna Adamczewska Dziękuję Wam za serduszkowy ślad :))) 1
Rekomendowane odpowiedzi