Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Odświeżanie

Rekomendowane odpowiedzi

@duszka  - super  - tak trzymaj Duszko  - a będziemy

na pewno czytali z usmiechem.

Słonecznego popołudnia ci życzę.

Nic tylko wytwarzać się  w trawie. To jest odpowiedź słonecznej pogody w głębi, na świat. 

Drobna uwaga z mojej strony. Czytam sobie bez frazy "co sił". Otwierający wers " spuścić myśli że smyczy" już mi buduje taki obraz. 

Pozdrawaim. 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję Ci za ten uśmiech i to słońce, Waldemarze i odzajemniam!

.

Bardzo mi miło :) Pozdrawiam

Tak, wtedy nasze myśli mogą łączyć się z myślami innych.., a ten spokój, ta wolność mysli i od myśli mogą być czymś cennym... Ciekawa refleksja - dziękuję :) Pozdrawiam.

Piekna odpowiedź, ciesze się, że ją poczułeś :) A nad Twoją uwaga się zastanowię, bo to miejsce tez we mnie budziło niepokój, tylko nie wyczułam jeszcze przyczyny, wiec może masz rację :) Dziekuję Ci i pozdrawiam.

@Radosław Skorzystałam z Twojej sugestii  - zamieniłam "co sił" na "płyną", którego mi brakowało. Teraz jest rzeczywiście lepiej :) Dziękuję i dobrej nocy :)

.

@Jacek_K a to miłe :) Dziękuję i dobrej nocy :)

Edytowane przez duszka (wyświetl historię edycji)

Doczytałam, że była korekta, więc podejrzałam początkową wersję, która trochę bardziej mi,

niż ta obecna, gdzie jest zbyt wyliczankowo, jak dla mnie.  Wybacz Duszko, że znowu

mieszam u Ciebie... ale dajesz 'coś', że potem korci mnie.  Tak sobie czytam wersy... 

Przeniosłam "się" za czasownik wytarzają, wg mnie, tak jest poprawniej.

Pozdrawiam.

wyjść pod niebo

spuścić myśli ze smyczy

niech lecą

biegną co sił

pełzną

gdzie chcą

pogrzebią wytarzają się

zakochają w życiu

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Trafiłaś, Nato, w punkt, który mnie też zaniepokoił po dokonanie poprawce - że powtstaje wrażenie "wyliczanki"... Zastanawiłam się też nad zmianą formy i Twój przykład podoba mi się :) Narazie jednak korzystając z twoich sugestii wprowadzę tylko jedną małą zmianę, a nad resztą się zastanowię. Bardzo Ci dziękuję za tyle życzliwej uwagi! Pozdrawiam :)

Cieszę się, ze ten fragment, dla mnie najważniejszy, tak do Ciebie przemówił! Dziekuję Ci i serdecznie pozdrawiam :)