Ten utwór został doceniony przez użytkowników. lena2_ Opublikowano 12 Listopada 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) są tęsknoty bez imienia i bez twarzy co zaledwie przeczuwają swe istnienie błądzą między snami i w kroplach deszczu przemycają łzy świadome niespełnienia Edytowane 15 Listopada 2020 przez lena2_ (wyświetl historię edycji) 8
Dawid Rzeszutek Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Witam serdecznie, Postanowiłem napisać "kilka słów" pochlebnych i też nieco krytyki. Co mi się podoba, to, że w sposób lekki opisujesz emocje i wiążesz je w nieco głębszy znaczeniowo sens. Ciekawa roszada prostoty z uzupełnieniem jej czymś zgodnym, ale mimo wszystko komplikującym, jakby nadającym wierszowi charyzmy. Jest to ładne i choć zapewne trochę ci to zajęło, to jest efekt osiągnięty, co jest ważne, bo im więcej się nad tekstem zastanawiamy i dopracowujemy jego merytoryczną stronę treści tej bijącej wprost, bezpośredniej i też tej ukrytej gdzieś między wersami, tym wiersz lepiej wypada - co jest jasne. Jeżeli chodzi o krytykę, to nie będzie jej dużo. Osobiście jestem fanem bardzo gęstych i skomplikowanych treści, czy to rymowanych, czy też nie, dlatego nie uznaję przesadnej wagi tekstu, ale mimo to ten tekst zwrócił moją uwagę, dlatego postanowiłem coś o tym - co czuje i myślę - napisać. Osobiście odczuwam duży niedosyt, ale uwierz, lubię głębokie i naprawdę dobrze skomponowane teksty egzystencjalne, dlatego tak jest. Mam marzenie byś kiedyś sięgnęła po odważniejsze tematy i charakterne sposoby prezentacji. Chciałbym zostać powalony na łopaty i zdruzgotany nawet jakimś twoim dziełem - mam nadzieję, że tak kiedyś będzie. - To tak w kwestii dobrej, miłej i pomocnej motywacji do urozmaicania twórczości. Im więcej skoków między stylistykami i formą, tym poszerzają się horyzonty piśmiennicze, a to dużo daje, bo nie jest się jedno formatowym autorem, a tym wielo. Pozdrawiam!
lena2_ Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie za tak obszerny komentarz, cieszę się z Twojego uznania i może kiedyś ...kto wie? powalę Cię na te łopaty jakimś tekstem/ he he/ pozdrawiam serdecznie 1
Gość Radosław Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 @Dawid Rzeszutek dobry jesteś;)
Gość Radosław Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 @Radosław Ciekaw jestem, jakie wiersze lubisz. Czy mógłbyś podać kilka tytułów ?
Nata_Kruk Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dobry tytuł, pierwsza bez zarzutu, jak dla mnie, ale 'w niej' i w następnych, za dużo .."nienia" Wycinam dla siebie.. trzeci wers z drugiej. Wybacz mieszanie, to tylko sugestie... mogę się mylić. Pozdrawiam. są tęsknoty bez imienia i bez twarzy co zaledwie przeczuwają swe istnienie błądzą między snami w kroplach deszczu przemycają łzy świadome niespełnienia 1
lena2_ Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 @Nata_Kruk Dziękuję Natko, zmieniłam:) 1
jazzkółka Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 @Nata_Kruk O, to, to...! Już miałam to napisać, dzięki Natce - nie "muszę" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @lena2_ Jak zwykle u Ciebie, mądrość w pięknym opakowaniu Pozdrawiam, Lenko.
Rekomendowane odpowiedzi