Maciek.J Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 (edytowane) Ludzkie serca żeby nie były już zimne jak płyty wykute z czarnego granitu żeby te trudne życie takie przedziwne przypominało czasem eden z błękitu miłością wypełnione żeby były słowa oraz życzenia myśli i wszelkie czyny zanim święta ziemia ostatnich pochowa to nie na zawsze przecież pogrzebie wszyscy jesteśmy jak bracia z rodziny której przodkowie nastali po Słowie kiedyś nadejdzie ten prawdziwy czas i wstaną z grobów grzeszni i zbawieni nadal czekają na złote serca aniołowie patroni nasi i wszyscy święci czekają zwyczajny człowieku na ciebie szczęśliwi bo już wniebowzięci tylko dzisiaj nikt ,,nie zna dnia ani godziny ,, kiedy ujrzymy znów których tutaj pamiętamy nie zamykajmy serc i głosu sumienia chociaż zamknięte zostały cmentarne bramy miłość silniejsza jest od zapomnienia Edytowane 10 Listopada 2020 przez Maciej_Jackiewicz (wyświetl historię edycji) 6
Marek.zak1 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 Dobre refleksje. Pozdrawiam
duszka Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prosto z serca, otwartego szeroko serca płyna spokojnie te piękne budujące słowa... i trafiają do mojego :) Pozdrawiam.
Maciek.J Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 @duszka dziękuję bardzo @Marek.zak1 pozdrawiam również
M_arianne Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 @Maciej_Jackiewicz Dobre intencje autora przyświecają w tym wierszu listopadowym. Na datę... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Dobry refleksyjny tekst. Widzę, że mocno pożonglowałeś rymami, zwłaszcza w drugiej strofie. Zrobiły się wewnętrzne. Nie wiem czy tak chciałeś, ale wyszło ciekawie. Mam małe uwagę co do braci z rodziny. Albo jesteśmy braćmi, albo jak bracia. Pozdrawiam. FK.
Maciek.J Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Marianno i Franku - bardzo dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi