Father Punguenty Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 (edytowane) Pamiętam, jak miałem młode lata - Chyba z górą naście lat mi było - I choć bez siostry czy starszego brata, Beztrosko na drzewo się latem właziło, Ujrzeć, jak świat w kolorach się mieni, By pobyć chwilę wśród konarów, liści, Wspinałem się bez pomocy z ziemi, I z wiarą dziecka, że nieznane się ziści, Gdzie żegnał mnie łopot niecierpliwy, Witając pszczół leśnych roje brzęczały I gdzie przed chwilą leżał faun leniwy, A wszystkie do drzemki niemo zapraszały. W górze otaczał zielny azyl hojny, Gdzie wiatr w koronie leciuteńko błądził. Drzewne owady toczyły małe wojny, Zaś pająk z ważką łupy dzielił, rządził. Na polach się ścielił żar ścierniska, Przed którym zielna chroniła granica, I tak siedziałem w odgłosach letniska, Aż mnie przegonił sierp złoty księżyca. Dziś tamtych lat przesłonił pokryw liści. Ślad odrapanych kolan zdążył czas zagoić. W myślach się rodzi, może się ziści, Na drzewo się wspiąć i jak wtedy broić. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (udźwiękowiona) Edytowane 2 Maja 2023 przez Father Punguenty (wyświetl historię edycji) 1
Stary_Kredens Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 @Father Punguenty weszłam dla leniuchow ale tez trzeba czytac a wiec zmyłka. Wiersz to słodka sentymentalna podróż w czasie i w zasadzie tyle a może aż tyle pozdrawiam kredens 1
Father Punguenty Opublikowano 19 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 @Stary_Kredens ....trzeba czytać, natomiast przewija się samo. Jest też druga wersja kazdego utworu w każdym klipie, gdzie tekst przesuwa się jak napisy końcowe w kinie. Niestety nie mam zdolności recytatorskich. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Stary_Kredens Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 @Father Punguenty może ktoś inny ma
Father Punguenty Opublikowano 19 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 Ma np.aktor zawodowy. Ale jak go przekonac ?
Stary_Kredens Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 @Father Punguenty czasami ktos w rodzinie albo znajomy
Nata_Kruk Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 Ogólnie niezła treść, są bardzo dobre wersy i te gorsze.. plus/minus. Potencjał jest... :)
Rekomendowane odpowiedzi