Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Chciałbym zginąć w wypadku poduszek zatonąć pod kołdrą i Ciebie pociągnąć za sobą daj dłoń i chodź by być razem przez wieczność Edytowane 26 Września 2020 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 5
duszka Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O.., tutaj czuję się dobrze :) Nie jak narzędzie lub przedmiot, ale jak ktoś, kogo PL zauważa jako niezależną od niego i równoważna jemu wartość, z którą jednak pragnie się złączyć. I nie zagarnia jej tylko prosi o jej dłoń. W tym miejscu brzmiało by dla mnie lepiej (nie tak zaborczo) "podaj mi dłoń" i wydaje mi się tez zbędne i trochę zbyt wyniosłe "przez wieczność".., "by być ze sobą" już przekonuje. Pozdrawiam :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kłaniam się nisko i dobrze, że się odnalazałaś. :) @duszka co do wzniosłości U mnie niestety Nie ma lotów pomiędzy Jest tylko jedno Niebo albo piekło ;) 1
Lidia Maria Concertina Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 @Marcin Krzysica Złapałam piórko, które wypadło z tej waszej kołdry: doskonałość w prostocie :) Kolejny raz: SUPER. Pozdrawiam! 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zawsze miło czytać tak pochlebne komentarze :)
duszka Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hm.., to grozi rozminięciem się z kobiecością lub jej "rozrywaniem" bo jest ona przecież ze swojej natury przyporządkowania ziemi (jest pomiędzy)... A to dopiero może być katastrofa ... ;) Myslę, że kobiecość (jesli jest siebie świadoma) potrafi złagodzić te ekstremalne skłonności mężczyzny i przesunąć je w strefę pomiędzy, tam, gdzie miłość naprawdę może zaistnieć i przetrwać. Jesteśmy ludźmi :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlatego też spotykamy się pomiędzy W tych krótkich chwilach uziemienia Kiedy twardo stąpam by mogła Wzlecieć lub spaść do piekieł Wybór zostawiam kobiecie
iwonaroma Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Pierwsza strofa bardzo oryginalna :) Ponieważ zmieniałeś 'za sobą ze sobą' (bardzo słusznie) został Ci przez przypadek błąd: 'ze razem'. 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję poprawiłem :) Jakoś tak bym się mógł zginąć na 1000 sposobów ;) Edytowane 26 Września 2020 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Lidia Maria Concertina Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2020 @Marcin Krzysica Jeśli coś jest dobre, to jest dobre. :) Pozdrawiam! :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2020 Dzięki @miauczenie owies za serducho
Gość Radosław Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Mimo niewielkiej ilości słów mocną stroną tego wiersza jest obraz. Zrezygnowałbym ze sowa "wieczność" - pojawia się w domyśle, po wcześniejszym wprowadzeniu (początek wiersza). Pomysł i kreacja po Twojej stornie. Pozdrawiam. Edytowane 4 Października 2020 przez Radosław (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 4 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 @Radosław Dzięki za serducho i komentarz z nutką muzyczną Wiem obciachowa końcówka ale jakoś nie potrafię z niej zrezygnować. Co do ilości słów próbuje jak duszka Najkrótsza drogą Zaciągnąć do łóżka :D Przepraszam mam dzisiaj wyjątkowo dobry humor
Gość Radosław Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 @Marcin Krzysica Aż tak surowo wieczności bym nie traktował, tym bardziej z ukochaną ;) Pozdrawiam :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 7 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 @Allicja dziękuję za serducho ;)
Marek.zak1 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Fajny tekst. Tak to można umierać:). Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi