Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Września 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 przecież mogłeś ją zapomnieć przemalować stare ściany pootwierać drzwi na oścież krzyknąć dziś zapominamy płakać chyba nie masz po kim policz wasze piękne chwile przestań się otaczać mrokiem nie potwierdzi że przeminie pozytywu nie pokaże powie tylko - brnij w to dalej puzzle życia składaj z marzeń chociaż szanse masz już małe pozamiataj stary parkiet przestań myśleć o tej pierwszej przegrać przeszłość czasem warto smutna puenta tego wiersza 9
dmnkgl Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 @Andrzej_Wojnowski Adaś Miałczyński się kłania, ale wiersz mówi przeciwko niemu. Trudno nam się pogodzić z tym, że nie wszystko się w życiu udaje. Trudno, ale to jedyna droga. Pozdrawiam 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie tak. Nic osobistego. Pozdrawiam i dziekuję
Tomasz Kucina Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 To nie jest twoje ostatnie tango, bo wiersz jest dobry. Ja może, nie napisałbym, że to "smutna puenta", bo skoro warto, to po co smutek, napisłbym, że to --> "świetna puenta - tego wiersza", albo --> nowsza, w rozumieniu nowa miłość, męska, że z perspektywy życiowego doświadczenia mężczyzny, albo jeszcze dowolnie inaczej. Ale to tylko mój subiektywny punkt widzenia, może być i smutek, bo życie mija każdemu, a wspomnienia pozostają. Ogólnie podoba mi się wiersz. Jest jasny i precyzyjny i oscyluje trochę w nostalgii - to jego zaleta. Pozdrawiam Andrju.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 @Tomasz Kucina Dzięki. Taki nasz los - na który nie narzekam. One są jak kwiaty Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 (edytowane) Witam - prosty zrozumiały dał się polubić. Pozd. Edytowane 15 Września 2020 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 @Waldemar_Talar_Talar Dzięki Waldi. Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Nie nadarmo w "rozwojówkach" są lekcje dopuszczania. ;) Dobry tekst. bb
Tomasz Kucina Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super link! Pan Zbyszek Zamachowski w formie, ach jakże genialnie "poczynił" na gitarce, tekst piosenki jest mądry, filmowa "Tereska" też by się dzisiaj ubawiła na koncercie ;P Mój guru - w "Ogniem i mieczem" głównie. Kurde, zahaczamy o takie ikony, nie wypada? ;)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 @beta_b Dzięki. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak nie jak tak. Pozdrawiam i dziekuję 1
Marek.zak1 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Andrzeju, tak ma wielu, że w szarudze codzienności ta pierwsza jest jak wiosenne słońce. Jestem bardzo zadowolony, że mnie to ominęło, bo może być bolesne. Tekst jest bardzo dobry i tchnie autentycznością i prawda. Pozdrawiam 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 @Marek.zak1 Czasami mi się wydaje że każda jest pierwsza. Wiosna przecież cyklicznie powraca. Dziękuję i pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Coś by tu trzeba było powiedzieć na obronę , no ale w końcu zawsze to kwiaty( chociaż w piosence) więc ok no i smutek więc ok i nie ma grubiaństwa więc ok ach szkoda ze go tyle w życiu w męskim wydaniu i może to wiele tłumaczy ale to byłby już inny wiersz może równie dobry pozdrawiam Kredens
samm Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2020 @Andrzej_Wojnowski Jeśli "warto", to puenta optymistyczna. Wiersz do podobasiôw, bardzo :) Pozdrawiam. s
Pan Ropuch Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2020 @Andrzej_Wojnowski Szkoda, że tak szybko się urywa. W tej tonacji jak dla mnie może lecieć i lecieć bez końca. Pozdrawiam Pan Ropuch
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 16 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2020 @Stary_Kredens Obrona zbędna. Te kwiaty same się obronią. Dziękuje i pozdrawiam @samm Warto warto zawsze warto nawet jak grasz starą kartą Dziękuje i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mógłbym kontynuować ale nowe pomysły nie pozwalają dziękuję i pozdrawiam
Stary_Kredens Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2020 @Andrzej_Wojnowski na obrone kobiet
Rekomendowane odpowiedzi