Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobnie jak wszystkie doskonałe byty Wszechświata jest rodzaju żeńskiego. Tylko pozornie jest głuchoniema - słyszy, ale tylko to, czego nie można powiedzieć i mówi, czego nie można usłyszeć.
Na próżno od wieków usiłuje wytłumaczyć nam, że słowa, zamiast mówić prawdę, z zimną krwią kroją ją na kawałki i pożerają. Kto jak kto, ale ona wie najlepiej, że mogą zabijać.
To jednakże osobna, bardzo przykra kwestia. Dla dobra ciszy pomińmy ją milczeniem.

Opublikowano

Bardzo herbertowaty szorcik. Pierwsze zdanie potraktowalem jako umiarkowana prowokacje ;) zdanie natalii rzeczywiscie pod rozwage. Podziwiam odwage, bo sam nie porwalbym sie na takie rozwazania, jak zwykle bojac sie banalu (tchorz ze mnie i tyle). Wyglada na to, ze sie udalo ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Simon TracyTracy Ktoś mi kiedyś powiedział że mam starą duszę  W takich czasach wychowali się moi dziadkowie  Uwielbiałam słuchać tych wszystkich opowieści  Zresztą wiele z obrzęd ów czy prac na roli pamiętam z dzieciństwa  Może dlatego tak głęboko się we mnie zakorzeniły

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Wiesz doskonale, że jesteś ładna... Wrzeszczy wręcz o tym każdy kawałek  wymuskanego, twojego ciała. Czemu więc miałbym jeszcze ci o tym, co wiesz tak dobrze, ciagle powtarzać?  
    • @Gosława Twoje wiersze o życiu dawnej prowincji otwierają we mnie wewnętrzne oko poetyckie. Te obrazy są i sielskie i mroczne zarazem.  Ówczesna wieś nie była oazą spokoju i dostatku a ciężkim kawałkiem chleba dla chłopów. Czytając Twoje wiersze, stają mi przed oczami obrazy Chełmońskiego czy Kossaka. Jest to realizm przedstawiony do głębi. Smutnej i nostalgicznej ale wyjątkowo pięknej.
    • @Marek.zak1Bardzo dziękuję! Pewnie to co się nie stało, uczyniło miejsce temu co się stało potem. :) Pozdrawiam.  @GosławaBardzo dziękuję! Masz rację, doceniam, ale nigdy nie wiem, czy to przypadek czy przeznaczenie. :)  @iwonaromaBardzo dziękuję! :)  @andrewBardzo dziękuję za piękny i refleksyjny wiersz.  @viola arvensisBardzo dziękuję! Ależ pięknie podsumowałaś. Jestem zaszczycona. :)  Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@infelia@Leszczym@FaLcorNBardzo Wam dziękuję! :)
    • nieprawda — wszystko jest nieprawdą. mogę patrzeć na ciebie i nie znać cię, mogę omijać twój cień jak obcego w tłumie, ale po słowach nie pomylę się nigdy.   nawet gdy mówi setka ust, setka masek, bezbłędnie wskażę: to ty. ty jesteś prawdziwy, a wszyscy inni kłamią.   jego też — twojego znajomego — rozpoznam pod twoim imieniem, tak samo jak poznałam twój głos kiedy dzwoniłeś z jego telefonu, z cudzego życia którego dotknąłeś może dłużej niż na chwilę.   bo prawda nie leży w twarzy, w rękach, w numerach telefonów. prawda mieszka w tym, co drży na końcu słowa, nim spadnie cisza.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...