tetu Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Więc to zawsze życie ociera się o śmierć. A nie odwrotnie. Kiedy umrę, w co nie wierzę, więc kiedy umrę, nie ja będę muskał życie, ale życie muśnie mnie, kiedy ktoś żywy o mnie pomyśli – Edward Stachura. -----------------------------------------------------------------Więc śmieję się lecz On bardziej drwiąco Otwieram okno On otwiera drugie Przepraszam: czy pan też umiera – Rafał Wojaczek od czasu do czasu jestem kimś w rodzaju skoczka. gdybym tylko mógł stworzyć sobie lepszy tor lotu; byłbym wiecznym ptakiem. pod wychudłym niebem coraz mniej ptaków, czarna żółć pokryła im skrzydła; abstrakcją jest siła – odśrodkowa pozostawia szlam o metalicznym smaku. Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez tetu (wyświetl historię edycji) 6
Gość Radosław Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 @tetu Czekam takich wierszy na tym portalu. Szorstki i miękki, trzymający ramy i pozostawiający przestrzeń dla odbiorcy. Bardzo na tak. Pozdrawiam.
PuszKin Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 @tetu @tetunie jestem pewny czy po "siła" powinien być przecinek. 1
tetu Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Radku dziękuję za taki odbiór wiersza. Wdziencznam Ci za ten koment;) Pozdrawiam. PuszKin masz rację, nie powinien. Dłubałam w tej drugiej cząstce bez przerwy coś poprawiając. Miałam zamienić na myślnik i mi umknęło. Dzięki, pozdrawiam.
Deonix_ Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Tekst wbrew tytułowi bardzo ciężki, ściągający ku ziemi. A przynajmniej tak go odczułam. Chociaż odśrodkowa może i rozrywać. I tych rozerwań może być ileśtam, a któreś z nich może być ostateczne. Ciekawy, głęboki i wieloznaczny wiersz, zyskuje w moich oczach z każdym czytaniem. Pozdrowienia :) D. 2
tetu Opublikowano 6 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2020 Deo, wielkie dzięki za słowo. Serdeczności.
Rekomendowane odpowiedzi