Andrzej_Wojnowski Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Na niebie bezszelestnie jasne gwiazdy krzyczą melodię że niedługo to wszystko się skończy wiatr chmurami ze wschodu nieboskłon okrąży i zostaną mi tylko rozmowy z księżycem szukam wzrokiem tej jednej która mnie zrozumie co wysłucha marzenia nigdy niespełnione do niej sygnał nadaję z wołaniem o pomoc może w końcu on dotrze chociaż to jest trudne bo powoli nadchodzi pani kolorowa złotem liście maluje dojrzewa owoce szronem kwiaty posrebrzy w trakcie długiej nocy a po kilku miesiącach zrobi się deszczowa potem biała nadejdzie a potem zielona chciałbym bardzo ten stary kalendarz pokonać chociaż wiem tak naprawdę on się już nie zmieni ja też nie zamierzam polubić jesieni 6
[email protected] Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 @Andrzej_Wojnowski Nim się obejrzysz znów wiosna zawita i jak co roku z uroków skrzętnie Cię odpyta. Pozdrawiam Andrzeju, też jej nie znoszę.
Marek.zak1 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Najgorszy listopad:((. Pozdrawiam
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 @[email protected] Najgorsza jest jesień średniowiecza, która wciąż a niektórych obszarach trwa. Dziękuję i pozdrawiam @Marek.zak1 Listopad powinien być usunięty z kalendarza. Dziękuję i pozdrawiam 1
[email protected] Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 @Andrzej_Wojnowski Andrzeju wyobraź sobie że zaczytuje się w książkach ze Średniowiecza, uwielbiam ten okres z racji tajemniczości, różnego rodzaju wojen no i Polska była Polską a nie kropką na mapie. Dobrego dnia. Dzisiaj mam na rozkładzie "Zawiszę Czarnego" - Szymona Jędrusiaka. Polecam.
duszka Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każda niezgoda z naturą, wewnetrznie boli... I wydaje mi sie, ze czuje ten ból w Twoim wierszu... A co do jesieni, to przekonałam się, że robi się piękniejsza, gdy się ją polubi :) Pozdrawiam.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dużo książek zakłamuje prawdziwą historię. W wielu kwestiach średniowiecze wyprzedzało następne epoki. Higiena, nauka, tolerancja itp. Niestety historię piszą kolejne pokolenia. Dzięki Pozdrawiam Przesyłam muzę - trochę późniejszą ale klimat jest: @duszka Jesień w sumie lubię, ale kocham lato. Dziękuje i pozdrawiam 1
M_arianne Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) @Andrzej_Wojnowski Ja też nie zamierzam polubić słotnej i wietrznej jesieni, późnej jesieni, listopadowej. Złota jesień jest piękna. Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez >Marianna< (wyświetl historię edycji)
Gość Franek K Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 A ja będę na przekór. Bardzo ją lubię, nawet w jej słotnych odmianach. Tak już mam.
Rekomendowane odpowiedzi