Ten utwór został doceniony przez użytkowników. lena2_ Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2020 To co nas różni bywa siłą, która pozwala świat tłumaczyć. Ja ci przybliżyć pragnę sacrum, ty mnie profanum częściej raczysz. Kiedy w poezji się zatracam, prozę mi tworzysz wciąż na nowo. A gdy w szarości życia toniesz, podaję ratunkowe słowo. Z odmiennej gliny ulepieni, wciąż się dzielimy jednym chlebem. Łatwiej połączyć różne światy, gdy świt różowi wspólne niebo. 9
iwonaroma Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2020 Potrzebne to dopełnienie :) 1
[email protected] Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2020 @lena2_ Jak trzeba... dopełniłem. bomba... on jest ja byłem. Pozdrawiam Lenko.
jera Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2020 Ujęła mnie ciekawa metafora poezji jako sacrum a prozy jako profanum. Liryka wydaje się być bardziej metafizyczna, służy do opisania uczuć, które są materią duchową, zaś epika zajmuje się bardziej przyziemnymi sprawami, bliższa jest rzeczywistości. Poezja i proza jak dusza i ciało. 1
lena2_ Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2020 @iwonaroma @[email protected] @jera Dziękuję bardzo za miłe komentarze:)
Rekomendowane odpowiedzi