Ten utwór został doceniony przez użytkowników. huzarc Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Między niebem, a piekłem Między eterem słów, a lśnieniem łez Między starym drzewem, a jego młodym cieniem Między kołyszącym się światłem, a lepkością mroku Między twardym palcem, a miękkim sklepieniem serca Między słodyczą cierni, a gorzką czerwienią rozpalonych ust Między szczerością drobiazgu, a płochością ogromu Między magią pokusy, a dzikim ogniem pożądania Między drogą do absolutu, a jarzmem czasu Między obsesjami ciała, a czystością duszy Między ciszą codzienności, a wrzawą idei Między tajemnicą, a odwagą pytania Między mną, a Tobą Edytowane 30 Czerwca 2020 przez huzarc (wyświetl historię edycji) 11
Victoria Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2020 @huzarc Nasze życie składa się najczęściej z tego, co właśnie "pomiędzy". A co do ostatniego wersu... Czytając po raz pierwszy te słowa pomyślałam o Bogu ( a Tobą ). Teraz jednak nie jestem tego taka pewna ;) Ciekawy, skłaniający do refleksji utwór. Pozdrawiam serdecznie :) 1
8fun Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2020 Czy zawsze jest pomiedzy? Pomiędzy narodzinami a śmiercią jest coś co nazywamy „życiem” Co jest pomiedzy smiercia a ...? 1
Wiesława Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2020 @8fun pomiędzy śmiercią, a powtórnymi narodzinami jest prawdopodobnie ( tak ostatnio czytałam) biała przestrzeń, którą my sobie dowolnie kreujemy. Pozdrawiam serdecznie :-) 3
Victoria Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2020 @8fun Co jest pomiędzy śmiercią a...? Bez wątpienia kiedyś się dowiemy, a raczej sobie przypomnimy ;) A póki co przychylam się w tej kwestii do zdania Wiesławy ;)
Marlett Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2020 Nie rozumiem intencji wiersza. PozdrawiaM.
[email protected] Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2020 @huzarc Piękna anafora, wszystko pośrodku a my oboje może w samym środku. Pozdrawiam, stylizacja znakomita. 1
A-typowa-b Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2022 @huzarc między mną a tobą, no i teraz jeszcze innymi. Fajna robota, z między. Pozdrawiam
huzarc Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2022 @A-typowa-b dziękuję. Stare dzieje:) z tym utworem oczywiście. Bo zawsze trzeba być gotowym na nowe nadzieje:)
A-typowa-b Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) @huzarc mówisz? Chyba coś w tym jest. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)
Dared Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2022 @huzarc @huzarc @huzarc Tak mi Wojtka pisanie przypomniałeś a dziś chyba miałby imieniny
OloBolo Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) podobno nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi dlatego jestem jak najbardziej za pytaniami, odpowiedzi najczęściej mnie rozczarowują i nudzą . Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez OloBolo (wyświetl historię edycji)
huzarc Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2022 @Michał_78 pośrodku niby jest nijak, ale najpełniej, bo walą po oczach solidarnie skrajności. No i bywałem, czasy są trudne więc bywać będę musiał jeszcze bardziej. @Dared dziękuję. Nie znałem, więc tymbardziej dziękuję:) @OloBolo sensem są pytania, odpowiedzi są zwykle bezsensem. Myślenie to pytanie a odpowiedzi, to mniej udane lub bardziej kłamstwa, uwikłania, milczenie.pozdrawiam.
Krzysztof2022 Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2022 @huzarc super pomysł!!! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi