Lidia Maria Concertina Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opowiem Ci, jak znoszę to, że jeszcze ... Ty dostajesz wszystko?! Ja chcę dostać więcej! Pod tobą z miłości falują podłogi? Dobrze! Bo ja na tych klepkach będę kochać - Boga! Jeszcze dziś wieczorem! (...) '' Tęskno mi, o Panie'' - zdejm z niebiańskiej bramy to okratowanie i wpuść mnie Boże ... - na Boga! Przyziemna ... grawitacja widzi we mnie wroga - nie zmienia pościeli i nie patrzy mi w oczy, tankuje mustanga - gdy osioł za nią kroczy A ty tankujesz w piątek, z wielkim wyprzedzeniem? No cóż, moja piechota - walczy z uprzedzeniem - na froncie, do którego ty nie dotrzesz, bo zbyt szybko jedziesz - nie masz felg z empatii, nic o ''wczoraj'' nie wiesz Przeżuwasz salami? Ja pluję kaszanką Bezsennie po północy? Ja sypiam o "rankiem" Ty zarabiasz trylion i masz stałą pracę? Ja nie pracując robię więcej, choć mój tysiąc płacze Ty mi pokazujesz, że masz piękne ciało? Pięknie, ale dla mnie - to trochę za mało Poza ciała krzepą musisz mieć coś więcej: musisz mi pokazać, że bez pięknych skręceń - w uliczki hierarchii, ocen, przywilejów - stojąc nago w tłumie - coś się W TOBIE dzieje! Mówisz, że "za zimno," "może po kolacji" (...) ... Zdejm kimono z lisów ... Kury mają rację. 2
Pan Ropuch Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2020 @Lidia Maria Concertina Muzyczna odpowiedź tym razem. W recepcji pająk śpi a mewy ósemki kręciły Pozdrawiam Pan Ropuch 2
fregamo Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2020 @Lidia Maria Concertina "tankuje mustanga - gdy osioł za nią kroczy" "Mówisz, że "za zimno," "może po kolacji" (...) ... Zdejm kimono z lisów ... Kury mają rację." To zupełnie jakby do mnie cały tekst w pewnym sensie...xd Dawno Ciebie nie było. Pozdrawiam' 1
Rekomendowane odpowiedzi