Maciejka Pomorska Opublikowano 9 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 mróz sadzi kwiaty na szybie skrzące gwiazdki rozpuszcza oddech
Penelopa Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 bardzo ładny obrazek :)....pozdrawiam
Lenka z okienka Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej "roztapia". Śnieg i lód się topią, cukier, sól - mogą się rozpuszczać. Rozpuszczać można też wnuki ;o) Haiku chyba bardzo dobre, ja się nie znam ale tak przeczuwam intuicyjnie. Pozdrawiam PS. Teraz to nawet myślę, że nie "topią" ale "topnieją". Poszukiwanie ścisłości może być obsesją dla niektórych... ;o)
Maciejka Pomorska Opublikowano 9 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej "roztapia". Śnieg i lód się topią, cukier, sól - mogą się rozpuszczać. Rozpuszczać można też wnuki ;o) Haiku chyba bardzo dobre, ja się nie znam ale tak przeczuwam intuicyjnie. Pozdrawiam PS. Teraz to nawet myślę, że nie "topią" ale "topnieją". Poszukiwanie ścisłości może być obsesją dla niektórych... ;o) Masz rację, Lenka. Roztapia byłoby lepsze . Wnuków nie mam. Rozpuszczam dzieciaki.
M.Senecki Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwszy wers jest do kitu, wogóle nie haikowy. Mróz niczego nie posadzi!!!!!!!!
tygrys_pietrek Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej "roztapia". Śnieg i lód się topią, cukier, sól - mogą się rozpuszczać. Rozpuszczać można też wnuki ;o) Haiku chyba bardzo dobre, ja się nie znam ale tak przeczuwam intuicyjnie. Pozdrawiam PS. Teraz to nawet myślę, że nie "topią" ale "topnieją". Poszukiwanie ścisłości może być obsesją dla niektórych... ;o) Masz rację, Lenka. Roztapia byłoby lepsze . Wnuków nie mam. Rozpuszczam dzieciaki. nie trzeba az tak wnikac. w sumie rozpuszcza jest calkiem dobre. roztapia troche za bardzo doslowne. pietrek
Maciejka Pomorska Opublikowano 9 Lutego 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwszy wers jest do kitu, wogóle nie haikowy. Mróz niczego nie posadzi!!!!!!!! to może tak: szron na szybach topnieją srebrne gwiazdki ciepło oddechu
Mała Mi Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Maciejka Pomorska napisał: mróz sadzi kwiaty na szybie skrzące gwiazdki rozpuszcza oddech Pierwszy wers jest do kitu, wogóle nie haikowy. Mróz niczego nie posadzi!!!!!!!! M. Senecki przesadza bo to haiku jest świetne
aneta michelucci Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Senecki, upartyś Pan, nie przesadzaj !!! istnie, sam jad pozdrawia :-)))
M.Senecki Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Jeśli to takie dobre haiku proszę je spróbować zamieścić na jakiejś stronie, gdzie doboru dokonują "fachowcy". Życzę powodzenia. Uważam , że lepiej tu dostać zimny prysznic niż brnąć dalej w uliczkę bez wyjścia.
Mała Mi Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Panie Senecki takie pytanie czy pan jest tym ,,fachowcem"? Bo zauważyłam że pan wcale nie pisze, tylko ocenia?
Rekomendowane odpowiedzi