Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Moondog Opublikowano 15 Maja 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) gęste łzy rozbijają się o parkiet ramą złączeni jak skrzydła i wiatr przez takty wiedzione jedwabne fale muskając brzegi wypełniają kadr płyną niczym gwiazdy po oceanie śladami nut aż do blasku poranka póki orkiestra grać nie przestanie gorzką melodie ostatniego walca Edytowane 11 Października 2022 przez Moondog (wyświetl historię edycji) 8
Wędrowiec.1984 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Łaaaaa, super. Szczególnie fragment o gwiazdach na oceanie. Moje klimaty.
Moondog Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Wędrowiec.1984 dzięki miło mi
Somalija Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) @Moondog91 cześć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , a sam mi przygadałeś, że piszę smutno... Zakręciłam się w tym walcu. Pozdrawiam. Edytowane 15 Maja 2020 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Jak te tańce do rana, to dlaczego tak gorzko na końcu? Tak czy inaczej znowu Ci fajnie wyszło. Pozdrawiam.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Moondog91 Tytuł skojarzył mi się z " Przedostatnim walcem" - chyba podobne klimaty. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam
Moondog Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) @fregamo dzięki @Somalija może właśnie pod wpływem Twoich wierszy jakoś tak powiało u mnie nostalgią pozdrawiam:) @Marek.zak1 chciałem żeby to wyszło jak metafora rozstania stąd ta gorycz pozdrawiam @Andrzej_Wojnowski przesłuchałem właśnie zawsze Poniedzielski kojarzył mi się z komedią a tu proszę faktycznie w tym klimacie pozdrawiam Edytowane 15 Maja 2020 przez Moondog91 (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 @Moondog91 Hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , przecież Ci pisałam, że nie jestem smutasem . 1
Gość Radosław Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Ciekawe frazy , bardzo. Zapraszają do tańca. Pytanie: co kierowało, aby umieścić te 'gęste łzy' w otwarciu ? Pozdrawiam.
Moondog Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @Radosław nie znam się na fizyce ale miały być jakby synonimem ciężkości również pozdrawiam
Gość Radosław Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @Moondog91 Przepraszam , nie doprecyzowałem pytania. Miałem na myśli cały wers. To mnie frapuje.
Moondog Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @Radosław jak już pisałem wcześniej wiersz jest podszyty metaforą rozstania dwojga pasujących do siebie ludzi łzy są symbolem pogodzenia się z ciężką rzeczywistością (np. Romeo i Julia) a parkiet i taniec symbolem miłości i pożądania mam nadzieję że zaspokoiłem twoją ciekawość pozdrawiam
Gość Radosław Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @Moondog91 w kwestii przekazu wszystko jest bardzo. czytelnie, ciekawie ujęte i trafia do zmysłów.
Gość Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się z Radosławem że nad wyraz ciężko zrozumieć ten wers, ale czasami nie musimy czegoś rozumieć, a "łapie to za Serce" i to wystarczy...
Rekomendowane odpowiedzi