TomaszT Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2022 (edytowane) @OloBolo Nieopatrznie za panią Wisławą Szymborską odpowiedziałem na postawione przez nią pytanie - czym jest poezja. Faktycznie - sądzę - jest wszystkim co mnie, czy też nas otacza. Formowany w skład znsków tekst, kreślony jako poetycki, rzadko, lub nigdy nie jest w stanie oddać tego co właściwie chcieliśmy w nim ująć. Tyle, że pytanie dotyczyło tej strony. Zawsze jest to płaszczyzna komunikacji dla ludzi o podobnym, lub tym samym stopniu wrażliwości. T. Edytowane 14 Lipca 2022 przez TomaszT (wyświetl historię edycji) 2
OloBolo Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2022 @TomaszT ....Tyle, że pytanie dotyczyło tej strony. ... co do strony to tak: odskocznia od rzeczywistości; ciekawych ludzi można poznać, fajne wiersze czasami poczytać, muzyki posłuchać-co to Wam w uszach gra....i takie tam. Pozdrawiam. . 1
staszeko Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Poezja jest miodem dla serca, ale życie z poetką to prawdziwy koszmar. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Dared Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 Dla mnie to śmietnik, miejsce gdzie wyrzucam to co uwiera mi w głowie 2
Bożena De-Tre Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zatrzymaniem w biegu.Moja poezja ''LUDZIE W BIEGU'' zaczęła się właśnie tu....pomyślałam''znajdę siebie''....i tak też bywa gdy droga zbyt szybką się wydaje..Miło jest trzymać własną książkę w dłoni..i dzielić się słowem jak chlebem.Pozdrawiam... 1
Bożena De-Tre Opublikowano 1 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2025 @Dared To my śmiecimy i zaśmiecamy. Zatem nie róbmy tego......to takie proste.Pozdrawiam w 2025....niech płynie w czystości ... 1
Bożena De-Tre Opublikowano 14 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2025 Dla mnie jest kwiatem jabłoni pośród grzesznych łez. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 14 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2025 @Dared To segreguj przynajmniej.... 1
Wiechu J. K. Opublikowano 15 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2025 Poezja.org jest dla mnie czymś w rodzaju gazety internetowej, gdzie mogę poczytać ciekawe i interesujące wiersze i opowiadania, ale również jest tam ogromne pole do popisu dla wszystkich, którzy parają się pisaniem prozy i poezji. 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 28 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2025 Oknem na świat, pisemną komunikacją, rozwojem artystycznym, alternatywnym życiem, wolnością intelektualną, swobodą duchową, miłością erotyczną, kolektywnym personalizmem, ideą filozoficzną, humanistycznym altruizmem i azylem bezpieczeństwa - muszę uważać na dwunożnych ssaków agresywnych w realnym świecie - tam tylko kasa, praca i kasa - skrajny materializm... Łukasz Jasiński 1
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre Właśnie tak robie… @Dared …miałam odpisać Tobie-:)pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @JWF ...i gdzie czuję się świetnie.
Rekomendowane odpowiedzi