beta_b Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) wersja II Jest mi lżej bez Ciebie. Nie widziałam, że to powiem. Oddychałam całym Tobą, byłeś moim bogiem. Lepiej dziś bez Ciebie - nie wiedziałam, że odejdziesz. Świat się kończył, gdy szlochałam. Ale byłam w błędzie. Opłakana miłość może nie być romantyczna. Podliczone zyski straty. Była, ale wyszła. Na krawędzi jutra proste słowa prowadziły: "warto szansę dać przyszłości". W pamięć mi się wryły. I lepiej bez Ciebie, choć uwierzyć w to jest trudno. Pozbierałam się po przejściach, idę drogą równą. Opłakana miłość może nie być romantyczna. Podliczone zyski straty. Była, ale wyszła. Edytowane 14 Maja 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 5
Czarek Płatak Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 To jest piosenka, jak ta Ewy Bem o zamążpójściu tylko na odwyrtkę. Chyba jednak to druga wersja bardziej mi osobiście. Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @T.O @Czarek Płatak Dziękuję za komentarze, ale ten tekst - prócz refrenu - rwie się i źle leży. Refren wysupłam i użyję do czegoś innego, pocięty materiał zszywam i zszywam a w rękach się pruje. Pa, bb
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz nie jest na raz. To ten z tych, które czytam przed północą. Noc jest kluczem - przynajmniej dla mnie. PL dostał skrzypkę, na której nie potrafi zagrać. Czy to jego wina? Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 Witam - z drugą część zostawiam plusik. Trzymaj... się.
W_ita_M. Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) @beta_b Panaceum - wszystkie drogi... Pozdrawiam. Edytowane 12 Maja 2020 przez ~Mari_anna~ (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @Andrzej_Wojnowski @Czarek Płatak @Waldemar_Talar_Talar @~Mari_anna~ Dzięki za ślady, wersja I okazała się zbyt zawiła, zostawiam prostotę. Refren jest najlepszy, więc go podkreślam, żeby zasłonić miernotę. Dzięki za cierpliwość, bb
Rekomendowane odpowiedzi