MIROSŁAW C. Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) w ten czas który wymyśliliśmy sobie nawet wiatr nie może pozostać bezimienny Córeczko jesteś jak latarnia morska na którą spoglądam z paszczy oceanu a ty podsycasz światło kolejnym mlecznym ząbkiem przez co Wróżka Zębuszka wpadła w sieć banksterów ech żeby Fenicjanie to przewidzieli to wielki komfort mieć o świcie dwa słońca bo kiedy jedno wieczorem zachodzi drugie zostaje ze mną na noc Edytowane 6 Marca 2020 przez MIROSŁAW C. (wyświetl historię edycji) 4
Marek.zak1 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) Potwierdzam, córeczki są super i to się nie zmienia z czasem . Edytowane 6 Marca 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
MIROSŁAW C. Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 @Marek.zak1 To bezdyskusyjne... Pozdrawiam.
Lahaj Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) @MIROSŁAW C. trochę naiwne ale szczere tez mam córeczkę Lenę wiem o co kaman paszcza z tym słowem w tym wierszu się nie zgadzam jest rubaszne nie pasuje do reszty Edytowane 6 Marca 2020 przez Lahaj (wyświetl historię edycji) 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @Lahaj OK. Pozdrowienia dla Lenki.
Czarek Płatak Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Fakt, to olbrzymie szczęście. Ja mam poza tym jednym większym dwa mniejsze, tyle że są niespaczami na zmianę, a starsza Słonko w szczególności..
tetu Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 Są w tym wierszu fajne emocje. Fajne, bo nieprzesłodzone. Jak przeczytałam przyrównanie córeczki do latarni morskiej, to pomyślałam, że zaraz nieźle odpłyniesz. Choć to porównanie osobiście mi się nie podoba, to w kontekście oceanu i całości jest ok. Zgadzam się z Lahajem co do paszczy. Wyrzuciłabym ją. "Na którą spoglądam z oceanu" i starczy. Z kolejnego wersu pozbyłabym się "a ty" - zbędne. Samo "podsycasz światło" brzmi dużo lepiej. W ogóle odstrzeliłabym też tego jaka z drugiego wersu tej cząstki. Córeczko jesteś latarnią morską na którą spoglądam z oceanu podsycasz światło tak to widzę, ale to subiektywny odbiór. Pozdrawiam.
MIROSŁAW C. Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2020 @Czarek Płatak @tetu Tekst pisany "ciurkiem" i bez cięć. Wasze sugestie, do przemyślenia. Dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi