Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Lutego 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Sporadycznie, bo nie często mam kontakty z pewną panią tu przyznaję się bez bicia, że nie tęsknię wcale za nią. Kiedy o nią się ocieram drżą mi usta, łydki, uda podświadomość podpowiada, że jej w końcu to się uda. Nasiliła swe nękania tak w realu jak i we śnie choć próbuję jej tłumaczyć by nie brała mnie przedwcześnie. To skutkuje, lecz do czasu bo i jej się w końcu znudzi zmieniać grafik, przeinaczać ingerować w życie ludzi; Ona też ma przecież plany i zapłatę, lecz czy godną trudno stwierdzić, bo z natury jest osobą bardzo chłodną. Kończę wierszyk, bo już pewnie gdzieś za rogiem na mnie czeka w białych szatach z kosą w ręku przyczajona na człowieka. 12
Karina Westfall Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Ten rodzaj pisania powoduje uśmiech na mojej twarzy :) Lubię. Pozdrawiam. 1
Lidia Maria Concertina Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @Henryk_Jakowiec Rewelacja :) 1
Nelson Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 To jest dobre, bardzo dobre, jak w kilku literach wiersz potrafi zaskoczyć to znaczy jedynie, że warsztat gotowy. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @Karina Westfall Jak więc widać i o śmierci można pisać na wesoło gdybym pisał na poważnie pot by zrosił moje czoło żyłbym w stresie i bojaźni w strachu, z duszą na ramieniu nie wychodziłbym na słońce a ukrywał w mrocznym cieniu a tu proszę tryska humor moja śmierć upokorzona tylko patrzeć jak ze wstydu padnie a następnie skona. 3
jan_komułzykant Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @Henryk_Jakowiec coś nie wierzę ci kolego by cię chciała kosą przeszyć jak nie pękła już ze śmiechu pewnie pęknie bliżej puenty Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @Lidia Maria Concertina Miło czytać takie słowa w szczególności autorowi który na śmierć zagiął parol - dzięki bogu wszyscy zdrowi i stawiamy śmierci czoła jak na razie wszyscy żywi u nas prędzej padnie z głodu bo się u nas nie pożywi. :))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 @Nelson Można kluczyć jak partyzant albo ślepym jechać torem aż pieprzniemy w coś przed nami w coś, co nie jest semaforem można także i za rączkę poprowadzić tam gdzie chce się a po jakimś czasie czmychnąć zostawiając gościa w lesie. :) 1
Nelson Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Można także, jakby we śnie, Odnajdywać dzikie bestie, Jechać nawet pendolino, Spijać słodkie polskie wino, W ostatecznym swym odruchu, Siąść na dupie, przy kopciuchu. Jednak sądze dziś niezmiennie, Biała może przyjść zbyt wcześnie. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Nelson (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @jan_komułzykant Na to liczę, właśnie na to bo jak mówił mi mój tato - synu, synu mój kochany jeśli nie chcesz byś był brany po co machać mieczem, miechem gościa można za.. żyć śmiechem. ;))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @Nelson Niech przychodzi, lecz nie po mnie ja swój żywot wiodę skromnie więc się u mnie nie wzbogaci bo ja oprócz pary gaci koszuliny, co na grzbiecie nie mam nic, mnie bieda gniecie bieda gniecie, żona zdradza oszczędności łupie władza. Przyjdzie, wskażę jej sąsiada niechaj sobie z nim pogada on tygrysem negocjacji niech, więc sobie przy kolacji negocjują, co i po co przez dzień cały oraz nocą ja uciekam na zaplecze i niech za mną się nie wlecze. 2
Marek.zak1 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Poważny temat z dystansem i poczuciem humoru to rzadkość. Pozdrawiam. M. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @Marek.zak1 Wszystko można w żart obrócić i choć boli śmiać się z tego ja też cierpię, cierpię skrycie, no, bo innym, co do tego. Ich nie boli a więc, po co snuć im zamęt, mętlik w głowie a gdy śmieję się wesoło znaczy, że mam końskie zdrowie. ;)) pozdrawiam 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Ja myślałem, że to starość, a tu taki dramatyczny koniec. O! No cóż są panie, którym z objęć wymknąć się nie sposób, kiedy już pochwycą nas w swoje ramiona, he he. Pozdrawiam serdecznie :) 1
Annie Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Masz niesamowitą łatwość pisania :) Można by z tego zrobić erekcjato. Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @Sylwester_Lasota są zaborcze i uległe w zależności jak się trafi bywa, że i ta uległa też pokaże, co potrafi przyjdzie powie, weź się połóż ja olejkiem cię namaszczę niby chce ci zrobić dobrze a i tak na śmierć zagłaszcze Pozdrawiam serdecznie :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @Annie Erekcja to temat intymny nie będę się z nią tu obnosił Ja to erekcja? Dam pokaz lecz o fantoma bym prosił. pozdrawiam ;))
Annie Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @Henryk_Jakowiec Fakt, to słowa bliskie, czyli każdy może się pomylić. erekcjato - słowo obce może wywieźć na manowce. zamiast aktu i spełnienia wnieść element...zaskoczenia :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 @Annie Pomyłki nie było lecz gra słów i liter podam inny przykład ER NIT albo NITER :) 1
tetu Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2020 no to śmierć się dowiedziała że ktoś zagiął nań parola* i w odwecie tak przez ramię teraz se pożyjesz sto lat :) Podoba się, bo humor i dystans to podstawa. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi