Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

walczyłem o ciebie w ciszy

ona mi domem i karą

gdy wszystko się nie liczy

wola bywa zamiarem

teraz stanę z boku

obejdę wszystkie podwórza

może się znajdzie flaszka

nasyci kroki kurzem

potem przytulę cienie

spod powieki istnienia

w końcu kara jest za co

tylko szept szmer szelest

Edytowane przez fregamo (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Na ludzkich kościach  skaleczyłem nogę rozrzucone  na polu mieszają się ze złomem.   Kości wystające z ziemi  stanowią zaporę którą coraz trudniej ominąć.    Ktoś rozrzucił kości  deszcz je wypłukał z ziemi  bezdomny pies jedną w pysku nosi.   Tłum ludzi z walizkami gdzieś odjechał krewni  na nich  na peronach czekają.    Modliłem się z całym ludem abyś zło cofną przyszło rankiem kiedy spałem.   Skoro Bogiem jesteś dlaczego  ludzie Cię zabili przez wieki zemsta za bogobójstwo trwa.   Nie potrzebna modlitwa nikt nie widzi pokuty tłumu skrzywdzonych  w czarnych sukniach kobiet.    Nit nie chce walczyć nikt nie będzie się modlił wystarczy mentalność człowieka zmienić.    Nikt nie czuje nienawiści  nikt nie nosi broni nikt nie zostawia ofiar.
    • @Alicja_Wysocka ten wiersz jest jak kwiat paproci wśród kwiecistych wierszy. Takie moje pierwsze skojarzenie -wyjątkowy.    Kwiaty co kwitną wśród i pomimo chłodów, są najpiekniejsze, najsilniejsze i najpiekniej pachną

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Roma Autorko, wbrew przekłamanym, imputującym mi złe intencje, komentarzom pewnych osób - zamieszczam uściślenie:   moja ostatnia uwaga, dotyczyła własnego, złego doświadczenia z pewnym pseudomentorem, człowiekiem najniższych instynktów, który próbował mnie całkowicie mentalnie zniszczyć ( pod pozorem „ doradztwa” w kwestii pisania poezji ). O takich właśnie ciemnotriadowcach ( nazwa od Triady: makiawelista, narcyz, psychopata) - jest mowa w zamieszczonym przeze mnie filmiku.  Po raz kolejny i ( mam nadzieję ostatni! ) - podkreślam, że czytając Twój tekst, potraktowałam go jako przestrogę przed mentalnym „ otwarciem” się adeptek ( zwanych dla zmyłki: uczennicami), przed przypadkowymi osobami, może podającymi się za doświadczonych poetów.  Banalna ( pozornie) wymiana doświadczeń, o ile jest prowadzona z patologiczną strategią, której w porę nie odczytasz - może skutkować tragicznie, bowiem żadna sztuka nie usprawiedliwia ingerencji w psychikę drugiego człowieka.   Takie działania podejmują psychopaci.     … i jeszcze kopia listu do Admina:   po wielu agresywnych, publicznych atakach ( wraz z inwektywami ) - na moją osobę, przez usera o nicku Migrena uprzejmie proszę Administrację o upomnienie tego człowieka, również publiczne. Unikam z nim kontaktu, nie komentuję i nie czytam jego tekstów. Osobnik ten bezceremonialnie wtrąca się do moich komentarzy pod cudzymi wierszami, manipuluje moimi wypowiedziami nadinterpretowując zgodnie ze swoją rozhisteryzowaną naturą (być może jest zaburzony a trudno to wykluczyć, gdyż w wypowiedziach ma mocne wahania nastrojów i jest strzępem nerwów ).   Proszę Administratora o reakcję, ufając, że ten portal może być jeszcze przestrzenią do swobodnej wypowiedzi, a nie ringiem bokserskim dla świrów, zafiksowanych na nękanie konkretnych użytkowników - tutaj - mnie.   Z uszanowaniem,    Dagna
    • Bardzo ładny, różne oblicza są. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...