Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

nasza muza org.fm

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Przemyslaw Prus
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

lata 80' a tu takie perły

Opublikowano

@Czarek Płatak cieszę się, że idziecie na ten koncert Czarek. Byłam na Pixies około 3 lat temu. Występowali w pełnym składzie. Teraz walczę o bilet na 2020.

Pearl Jam...marzenie. Może powinnam się udać do Hyde Park.... Sprawdzam zaraz bilety. U nas za to Sun Stroke w czerwcu i Faith no More. W tym momencie marzenia ścierają się z rzeczywistością. Czekałam na nich od x lat. Pozdrawiam 

@Przemyslaw Prus dobre, nawet bardzo

Opublikowano

Ja mam z Roxette bardziej z liceum, ale w tym czasie słucham stinga i bawiłam wie na domowych imprezach. Na kolonie nr jeździłam, bo z pierwszej chciałam uciec:) byłam beksa lala:)

Lata 80 to lata lata i kołek w uszach, muzyka była zawsze wesoła.

Opublikowano (edytowane)

@valeria @valeria o to ambitnie, Sting.  Moja droga muzyczna to New Kids on the Block. Potem Depeche Mode. O kurczę o The Doors zapomniałam, a prowadziłam cykliczną imprezę przez 3 lata...Zgadzam się, że lata 80 te to jednak najlepszy dance epoque... pozdrawiam

Edytowane przez Gość (wyświetl historię edycji)
Gość Przemyslaw Prus
Opublikowano (edytowane)

na próżno szukać tu rocka czy innej mocniejszej muzy. Pionierzy i prekursorzy house/elektro/techno/synthpop i pewnie paru innych. Wszystko osadzone w latach 80' fajnie się szukało tej zajebistej muzy. Kto chce-niech je?!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Przemyslaw Prus (wyświetl historię edycji)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Też nie lubię bycia 'ciepłą kluchą' Miewam kolce i pazurki kiedy trzeba,  ale potrafię też schować kiedy chcę. 
    • fajnie jest się obudzić ujrzeć znajomy krajobraz udekorowany bliskim którego od nowa kochasz fajnie jest zasypiać mając przed oczami wszystko co było miłe co się dziś wydarzyło fajne jest takie życie które się nie ukrywa ozdobione tylko tymi co łzy i uśmiech cenią
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Jacek_Suchowicz... wdzięczna, jak zawsze,  za Twoje wierszowane komentarze... odpowiadam, jn.   słowo słówku niejednakie wyobraźnia pląsa myszka - że to ser szwajcarski za dziurką podąża  prosto jednak sens pochwycić gdy klatka nieczysta co dzień ludzie śmieci znoszą - lepiej je omijać    a że czas się znów rozpędził - zatrzymać wprost trzeba to co kroczy często w ciszy - oczy do patrzenia - i choć nie chcę pomysł jakiś wiąże słów wiązankę  a ołówek wnet spisuje kilka zdań - na bakier   ... ;)   Pozdrawiam.    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... wobec tego bardzo przepraszam, będę pamiętać. ... nasycony jest, to prawda. Napisałam.. jest troszkę długawy.. raz, że tylko.. troszkę.. tym samym nie.. ZA.. długi, a długawy. Tak już mam, że gdy widzę bardzo długą treść, często rezygnuję, może niepotrzebnie, co nieco nadrobię, ale nie teraz. Dzięki za odniesienia i wersję.. "dla mnie".. :)
    • @Nata_Kruk tylko tak dla ścisłości -- jestem mężczyzną. Mimo wszystko. A co do wiersza. Jest przydługi bo chciałem go nasycić metaforami. Taki kaprys. Ale dla Ciebie piszę ad hoc wersję mini :     Słońce spóźnione jak kochanek, Jezioro milczy, ale wcale nie cicho, to tylko natura plotkuje bez słów. Oni? Bez imion, ale za to z dramatem, pocałunki tworzą świat, choć wcale się nie całują. Brzeg kiwa głową: „Tak, tak, wszystko się kończy, ale cisza bez końca, bo przecież musi być.”   Trochę taki cienias, ale chciałaś i masz.   Dziękuję pięknie :)         @Berenika97 Bereniko....dziękuję.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...