Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 3 Stycznia 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) Bo ja nie wierzę w nas że dobro nam pisane straciłam wsparcie gwiazd kolejnym zaniedbaniem.Gdy drogę mleczną niósł stukot kół tramwaju diamenty z nieba wręcz drżały pożądaniem. I błogie piękno tli... Przepraszam lecz nie umiem. Romantyzm ja i ty to się nie kalkuluje. I już nie wierzę w sny co śmiech radosny budzą a w których ja i ty karmimy się ułudą. Nie wierzę a się łudzę a łuna niebo spala za dużo grzechów grzmi nie cud to ale kara. Bo to marzeniem jest czuć Cię najlepiej w świecie kochać i być kochana chcę ale... w to nie wierzę. Przepraszam za egzaltację. Tym razem chodziło o emocje, nie słowa, stąd prosto z mostu. Edytowane 5 Stycznia 2020 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 10
Niewygodna Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gwiazd? Śliczny. Pozdrawiam serdecznie :) 1
Gość umbra palona Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 no cóż....pięęęęękne :) Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 @Niewygodna @umbra palona Literówka poprawiona, za przymiotniki się kłaniam. Nie bardzo je wchłaniam, ale są miłe. Tekst prosty i nawet się go trochę wstydzę, ale myślę nad piosenką. bb
Marek.zak1 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 @beta_b Tekst fajny prosty i jest to jego zaleta, bo komplikacja skrywa przesłanie. Szkoda, że to przesłanie mało budujące. Trzeba wierzyć i jednocześnie wiara powinna motywować do działania, inaczej cudów nie czyni. Pozdrowienia sąsiedzkie.
beta_b Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trochę może wierzę w piękno i wzruszenia, mniej w boga, ludzi czy cuda. Nawet do użytku weszło - cuda niewidy. Dochodziłam do krawędzi czy bezradności, ale wiara to hard level. Może mnie jeszcze czeka lekcja pokory. Ściskam sąsiedzie. bb
Paweł Artomiuk Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Nie wiem ja to widzę jako poezję śpiewaną. W każdym razie tak to odbieram Podoba się
jan_komułzykant Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 "nie wierzę piosence", ale w wiersz uwierzyłem, więc może i piosenka byłaby niezła, mówisz, że prosto z mostu i dobrze, bo brzmi prawdziwie. Pozdrawiam. a może on nie raz podobny przeżył taniec potem go dusił kac z kłębami myśli w gardle i chociaż rósł w nim puls na samą myśl że skrajem gna w snach ich Wielki Wóz już ciuchcią dnia był ranem bo jeśli wierzy w sny pewnie się Tobą upił więc szczęścia nawet krzty nie marnuj – jak ktoś głupi 1
beta_b Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Próbę śpiewu uczyniłam, da się. Wystarczy się wychylać w prawo i lewo, przy kolejnych wersach i pozwalać im wybrzmieć wg dowolnego zestawu dźwięków w krtani. Moje melowykonanie wyszło słabe, ale dało radę. Dzięki Pawle za obecność. A Ciebie Janku najchętniej wzięłabym do duetu. Nikt jak Ty nie dopisuje sensu moim wierszom. Dziękuję, bb 1
Jakub Święcicki Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Nic tak nie buduje tekstu, jak emocje; słowa to tylko dodatek :). Piękny tekst, pozdrawiam :)
Tom Tom Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Jedyne co mi zgrzyta w Twoim utworze dość mocno to drugi wers. Chodzi oczywiście o składnię, bo brzmieniowo jest dobrze. Za to całokształt podoba mi się jako piosenka i mam nadzieję że dasz nam szansę jej posłuchać. pozdrawiam
Annie Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Ładne na piosenkę. Nie ma za co przepraszać. Czasami człowiek musi, inaczej się udusi. Wyrzucić z siebie emocje. Pozdrawiam :)
Gość Przemyslaw Prus Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 @beta_b czekamy na utwór śpiewany w takim razie ;) Serce już zostawiłem pozdrawiam
beta_b Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To drobne uogólnienie ;) szczególnie gdy chodzi o jakość tekstu, a nie czy powstał w ogóle ;) Ale dzięki za wsparcie i obecność :D Poprawione, jeszcze bym pogmerała ale już nie wiem co :D (chyba wers, że się nie kalkuluje). Annie, Przemku - rymowanie nie jest trudne, ale przydałby się jeszcze słuch i głos, a tu leżę. Znajomy chciał być tekściarzem, poświęcił na to sporo czasu, skończył szkołę muzyczną tylko po to, żeby precyzyjnie czuć muzykę. Jego piosenki słyszałam z muzyką. Świetne teksty, ale żyć się z tego nie da. ZAIKS wypłaca autorom tantiemy w proporcjach znacznie wyższych niż wykonawcy, co powoduje, że każdy śpiewający woli sam napisać tekst niż zlecić to na zewnątrz, bo chodzi o kasę. bb
Czarek Płatak Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 O cholera. Jakże bliski jest mi ten tekst, aż się dziwnie czuję ...
beta_b Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przy ogólnym odbiorze, że tekst zimny i zamknięty, Twoje słowa są jak wsparcie ;) Niepopularne to emocje, niepoprawna postawa. Ale piosenka się napisała i jest. Ściskam niewiarków, jak po rodzinie. bb
Czarek Płatak Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to odściskuję. My niewiarkowie musimy się trzymać razem :)
Rekomendowane odpowiedzi