Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Wspominam Rewal i morze wzburzone, stada mew gromadą zerwane, skrzydłami muskały jej wlosy, palcami śpiesznie spinane.   Fale zbierały piachu drobiny, do stóp jej czule się kładąc, uśmiech zdobił buzie dziewczyny, z oczu promieniała radość.   Pragnąłem, chciwie wpatrzony, na jej droczenie z falami, by zanurzony w morzu wzburzonym, do stóp jej sie wtulic ustami.   Zauroczony tym spotkaniem, nie raz wracałem na tę plażę, by potem, tęsknie niespełniony, witać ją... w morzu sennych marzeń,
    • @Leszczym                                                Według                                    najnowszych sondaży:   - Prawo i Sprawiedliwość - 25,7%, - Koalicja Obywatelska - 24,8%, - Konfederacja - 18,3%, - Konfederacja Korony Polskiej - 7,6%, - Lewica - 4,3%, - Polska Razem - 2,7%                  i frekwencja wyborcza: 86% i tak oto będzie:    - Prezydent Trzeciej Rzeczpospolitej Polskiej: Karol Nawrocki,   - Premier Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej: Robert Bąkiewicz,   - Minister Koordynator Służb Specjalnych: Łukasz Jasiński   i proste i logiczne i jasne?   Łukasz Jasiński 
    • Byłaś blisko  A teraz jesteś daleko    Ale dobre chwile  Zostają na zawsze    Głęboko w sercu    Bo pierwszy pocałunek  I pierwszy dotyk    Tak łatwo jest zapamiętać    Nawet gdy cały świat  Próbuje zapomnieć 
    • @MIROSŁAW C.   A według mnie: tak zwana Ukraina nie istnieje, tylko: Chazaria, a dowód? Herb - Tamga jest herbem Chazarii, natomiast: Rusi - Święty Michał Archanioł, poza tym: według niedawnych badań naukowców na podstawie hologramów genetycznych - Polską już od czasów starożytnych rządzili Słowianie - Sarmaci, Lechici i Piastowie, natomiast: Prusami, Rusią i Czechami - Wikingowie.   Łukasz Jasiński 
    • @Annna2A ja, jako uczennica LO śpiewałam go na wszelkich uroczystościach szkolnych. :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...