Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Listopada 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 kołyszę wciąż tęsknoty w łóżeczkach zamalutkich bo nieustannie rosną choć śpioszki mają w smutki dokarmiam okruszkami startymi na pył ciszy na zbytki nie wystarcza ni kołdry z wersów lichych ostrzegam gdybyś wrócił to umrą ze wzruszenia więc nie wiem czy chcę córki na ciebie pozamieniać 16
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 @Jakub Adamczyk - dziękuję :)
Gość Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Ale zgrabny i dopracowany ten krótki wiersz. Liryczny. Podoba mi się jak operujesz w tym wierszu wszystkim po trochu: przewrotność, smutek, nadzieja, wątpliwość. Cała gama uczuć. Dobre, zatrzymałem się na dłużej, dzięki :-) Pozdrawiam!
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 @Artbook Miło mi, dziękuję
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Witaj - od razu jaśniej się na forum zrobiło - jak tu nie lubić twego pisania Alicjo - gość tu częściej... Miłego ci życzę. 2
Marek.zak1 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Naprawdę pięknie ze smutkiem w tle. 2
Ilona Rutkowska Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Nie wiem co, ale jest. To w tym jest... :) Pozdrawiam :)) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 @Waldemar_Talar_Talar Waldemarze, wolę dać się stęsknić niż znudzić. Dziękuję i pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Marek.zak1 kłaniam się wdzięcznie
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 @Ilona Rutkowska dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Kobra również dziękuję
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) @WarszawiAnka @beta_b dziękuję za ślad :) Edytowane 13 Listopada 2019 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
Natuskaa Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 Zamalutkich nie powinno być osobno? A może tak jest specjalnie... Poza tym ładnie wyszło. Pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 @Natuskaa To celowy zapis, taki sobie mój neologizm dziękuję za czujność i wizytę, pozdrawiam :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 świetna kołysanka nie tylko dla córek zapewne gdyby wrócił to dałby się też uśpić ;) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 @jan_komułzykant Dziękuję Janku za dobre słowo, w swoim imieniu i Tęsknotek :)
Anastazja Sokołowska Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 Perełka! Myślę, że nie potrzeba tu więcej słów - czytając utwór, z każdym kolejnym wersetem pojawia się klarowne przesłanie wiersza. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 @Anastazja Sokołowska, @Sylwester_Lasota dziękuję bardzo :)
Paweł Artomiuk Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 To umieranie że wzruszenia, dziwne trochę ale faktycznie wiersz wart uznania 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Umieranie jest tutaj metaforą. Kiedy bardzo czegoś oczekujesz (czytaj tęsknisz) a po pewnym czasie oczekiwanie się ziszcza, Twoje pragnienie umiera, nie ma go już. Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)
Paweł Artomiuk Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 Domyśliłem się, bardziej mi chodzi o samo słowo biorąc pod uwagę resztę tekstu. Jest po prostu lekko zaskakujące.
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 @light_2019 Masz inne? Jestem otwarta na propozycje :)
Rekomendowane odpowiedzi