iwonaroma Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 rozrastasz się puchniesz rozdymasz a potem kurczysz się marszczysz zasuszasz i rozsypujesz w proch samą siebie 5
Justyna Adamczewska Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 Cześć Iwono. Rzeknę tylko: dawno nie czytałam tak dobrego wiersza. Jedno też mam skojarzenie, czasami ropę, która jest, np. przy zastrzałach, nazywają "materią". Zbiera się, zbiera, puchnie też puchnie, do wrzątku palec i koniec. Serdecznie pozdrawiam :)) J.
iwonaroma Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Justyna, Ty dobra dusza, widzisz więcej niż jest :) również pozdrowienia ;)
Gość Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 @iwonaroma moj klimat, jak najbardziej. Pozdrawiam Iwonko
iwonaroma Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) pozdrawiam Dag (Dagna? Dagmara?)
Gość Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 @iwonaroma Dagmara- od Dag córka Kasi- ostatnia książka, jaką tato przeczytał przed pępkowym... Dag - od Dagda, z dobrobytem inwentarza od przyjaciół z Ire przyjęte ulubione Guśka Pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Gusia, Guś, Guśka... mam sentyment :) bo moja córka Dagna :) o Dagdzie pisałaś piękny wiersz, to już troszkę wiem o tej postaci. Zdrówka też
bazyl_prost Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2019 @iwonaroma warto rozróżniać materie organiczną od nieorganicznej
iwonaroma Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2019 @Kot Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kotku, najpierw tego drugiego 'się ' nie było, ale potem się pojawiło, żeby jednak zaakcentować ten samoistny rozpad. Można, można samemu się rozsypać :) Zdrówka też @bazyl_prost Ale ja tak ogólnie ;)
bazyl_prost Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. schematy w materii są bardzo różne, co byłoby gdyby kwitły tylko słoneczniki...?
iwonaroma Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to nie o tym. Różnorodność jest super, natomiast rozsypywanie się - nie.
bazyl_prost Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) @iwonaromamateria ma dwie opcje trwałość lub rozpad, dwa światy, jednym jest nudno innym żal, kluczem jest sens i jego jakość , coś się rozprasza, coś kumuluje moc , trudno negować proste prawdy a właściwie lepiej nie. dynamiczna trwałość , życie, to nie oznacza jednak beztroski ale bardziej kreatywną trzeźwość Edytowane 10 Stycznia 2020 przez bazyl_prost (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trwałość materii? To jakaś nowość :)
bazyl_prost Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) @iwonaroma trwałość ale taka dynamiczna, jesteśmy i nie jesteśmy jednocześnie, coś jak dynamika istnienia, migotanie cekinów, fizyka i metafizyka, zbytnia dosłowność jest gorsza od czystego sensu Edytowane 10 Stycznia 2020 przez bazyl_prost (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) ooo, migotanie cekinów :) głupi edytor poprawia mi na rekinów ;)) Ja już też migotam, z senności, dobranoc :)
bazyl_prost Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 @iwonaroma rozpad życia to jedna ze smutniejszych iluzji
iwonaroma Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) @bazyl_prost Właśnie się obudziłam i wiem, że żyję :). Trochę kręcisz, przypominasz mi gostka, który najprostsze sprawy potrafił zakręcić. Pisałam o rozpadzie materii a nie życia. No i jak iluzja może być smutna? :) smutne jest to, że ulegamy iluzjom, choć czasami to zabawne :) Coś czuję, że nie pogadamy dalej, różne światy. Ale zdrówka. Edytowane 11 Stycznia 2020 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 1
8fun Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 Oj ta marność, jakoś przegapiłem ten teks. Fajny vanitas 100%. Miłego dnia :)
iwonaroma Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) miłego 1
Rekomendowane odpowiedzi