Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 (edytowane) Na łóżku leży łyżeczka, obok nieduży talerzyk. Łyżeczka leży niegrzeczna, talerz się nieco wyszczerzył. A nóżki łóżka rzeźbione, a brzegi kołdry srebrzone. Srebrzy się na niej łyżeczka, talerz też srebrzy się z deczka. Któż tu je przyniósł, położył? Któż ich używał, nie sprzątnął? Czyż talerz na to zasłużył, żeby przepadać za kołdrą? Czy łóżko może być stołem? Albo sypialnia jadalnią? Cóż to za puste pytania? Odpowiedź każdy ma własną. Bo cóż to komu do tego, jak ktoś się żywi bądź sypia? Nigdy nie było żadnego, rzeczą niektórzy, wzornika. Jednak niejeden to powie: Jedzenie w nocy niezdrowe. Wiem to dobrze, bo przecież od wczoraj jestem na diecie. Przestrzeń pokoju rozjarzył przebłysk jutrzenki za oknem. Jak tylko oczy otworzę, ślady obżarstwa posprzątam. Tymczasem śni mi się wierszyk, co cały rzęzi i zgrzyta, A Ty już, nie po raz pierwszy, dotrwałeś do końca wierszyka ;) Edytowane 28 Października 2019 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 5
Gość Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 @Sylwester_Lasota pan talerzyk z panią łyżeczką okraszając się miłością, czynią sypialnie w każdym kącie domu.... zdrowie to tylko, nektar dla duszy...
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Z uśmiechem :) powiem dotrwalem i nieźle się czytało
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 @Sylwester_Lasota - lubię proste bajkowe pisanie - znaczy jest fajnie, Pozd.
iwonaroma Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Sylwestrze :) bardzo łatwo i z dużą przyjemnością czyta się do samego końca :)
jan_komułzykant Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 uBrzechwiłem się Sylwestrowo. Całkiem sympatyczny wierszyk :) Pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...... dotrwałam i sprawił, że się uśmiecham... :) Nigdy nie jadam w łóżku. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Jejku język mi się w trąbkę zwinął :-) Z przyjemnością przeczytałam :-)
Rekomendowane odpowiedzi