Joanie Opublikowano 24 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Przyjdziesz wieczorem by złożyć na czole wyraz swej miłości w postaci pocałunku na dobranoc Potem odejdziesz bezosobowo i wzrokiem kłody będziesz mi rzucał na upadek A ja - jak kot miauknę cicho i stanę na nogi by znów szukać drogi do Domu
Michał Kowalski Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 powinno być 'miauknę' 'stanę' - trzymajmy się zasad poprawnej polszczyzny uważam także, iż zbędne są przecinki - jeśli nie używasz w całym wierszu konsekwentnie interpunkcji... wiersz nie jest zły - dosłowny, niczym nie zaskakuje ale czyta się bez przykrości ps - mnie kot kojarzy się z silnym charakterkiem, nieco z fałszywością... zastanawiam się czy porównanie do kota jest celne pozdrawiam serdecznie miś
Luthien_Alcarin Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 czemu np w pierwszej strofie pisałas "w postaci pocaluku" nawet gdybyś to opuściła czytelnik domyślilby się o co chodzi podmiotowi lirycznemu-i tu chyba ważna uwaga nie podawaj nam , czytelnikom wszystkiego na talerzu, wtedy napawdę będzie ciekawiej Pozdrawiam Agata
Joanie Opublikowano 24 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie jest kwestia bledow co mojego nie uzywania alta z uwagi na wygode.. niestety czasami jeszcze mi sie zdarza :). Przecinki rzeczywiscie zbedne i mialam zamiar je usunac. Dziekuje, za zwrocenie uwagi i poprawiam.
Rekomendowane odpowiedzi