Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 4 Września 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) stęsknieni kochankowie zrzucają maski z twarzy pośpiechem opętani nie wiedzą co się zdarzy prócz objęć jednej chwili prócz pocałunków wielu stęsknieni za bliskością bezradnie prą do celu ach żeby tak zatrzymać choć na godzinę chwilę i schować się w kapsule czy zniknąć tylko tyle porozrywane serca podoklejane cuda stęsknieni kochankowie chcą wierzyć że się uda i jest coś tragicznego w pośpiechu i rozkoszy stęsknieni kochankowie nie patrzą sobie w oczy bo nic z teraźniejszości i nic z przyszłego lata nie zaspokoi głodu ich kradzionego świata Edytowane 30 Września 2019 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 16
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 Witaj - oj ci kochankowie wiatr za nimi nie nadąży. Podoba mi się ta rymowanka. Miłego ci życzę.
Annie Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 Intrygujący ci kochankowie. Najbardziej mi przypadła trzecia strofa :) Pozdr.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 i jest coś fatalnego w spojrzeniach gdzieś na boki choć dźwięczą puste słowa splot ramion zauroczył i czasem jakiś ognik w komórkach mózgu gdyba czy rytm splątanych westchnień wywyższa czy poniża :)) Pozdrawiam 1
beta_b Opublikowano 4 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czasem brak odwagi tchórzliwe wyrzeczenia nie puszczą wolno ludzi w krainę przeznaczenia i potem tuż przed grobem powiedzą ze łzą w oku - tak byłam zakochana i nie zrobiłam kroku innemu obiecałam nie wiedząc nic o świecie to był niedobry związek w nim szczęścia nie znajdziecie Edytowane 5 Września 2019 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 1
jan_komułzykant Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) MAGIA? Ale i smutek. -> 2:14 Edytowane 4 Września 2019 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
beta_b Opublikowano 4 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To pleciuga, co wiatr na język nawinie, dziękuję Waldku O Magdaaaleeeno. dygam w ukłonie. Bo treściwa, coś wynika. Środkowa zapchaj dziura albo push up. Dzięki. Łatwo kochanków oceniać. szczególnie z pozycji zdradzanej rodziny. A jak jest naprawdę, tylko rodziny wiedzą. Mi kochanka męża przyniosła wybawienie. ;) Tu nie ma wyżej czy niżej, są ludzkie pragnienia, upadki, zwątpienia, są szcześliwości. Edytowane 4 Września 2019 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Magdalena Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2019 Pani się wita z Panią jak dygła jedna w prawo dyga druga tak też samo
Gaźnik Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Bardzo dobry wiersz. Nie wiem sam czemu, ale skojarzył mi się ze sceną z pewnego filmu (który był moim zdaniem słaby, chociaż pierwszą część uważam za majstersztyk).
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. piszesz 8 i 7 ciut z rytmu wybijasz odpowiadam w 8 spójrz przeżyłaś całe życie w związku który był „niedobry” stek wyrzutów myśli liche żale przed zamknięciem powiek więc porównaj linie życia swych znajomych bliższych dalszych i odpowiedz sobie skrycie czy dla Ciebie los był twardy? nie bądź jak chorągiew w górze którą kusi letni wietrzyk tym co masz się spróbuj urzec by na koniec nic nie spieprzyć pozdrawiam 1
beta_b Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 8 jest łatwiejsza w prowadzeniu, niech bedzie: ale czemu mam się równać do standardów sprzed epoki ja chcę szcześcia krople lizać nie oglądać się na boki wojna była ale nie ma, głód, choroby, kataklizmy wtedy instynkt ich prowadził dziś wymagasz nosić blizny? co jest złego w egoiźmie jeśli role sprawiedliwe czemu mam zaniedbać siebie żeby innym było milej? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwszy wers poprawiłam, reszta się zgadza. "A" było jak oddech, pierwszy wers przed resztą. Pozdrawiam, bb 1
Koziorowska Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Mnie się podoba. A mnie dość trudno zadowolić (przy pomocy wiersza, oczywiście). Pozdrawiam!
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .Też bym chciał A w temacie starych kochanków to mam jakieś tam doświadczenie. ( Pozdrawiam PS. Nigdy im nie wierz, chyba że przystojny i bogaty. Wartość dodana w tym przypadku trochę zrekompensuje rozczarowanie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kto ci każe mieć standardy zwłaszcza takie z przed epoki chociaż futrzak jest wytarty bober skory - na nic cnoty feministki w niebo wzięte w barwach tęczy wszystko ujdzie instynkt niech rozumem kręci wyzwoleni dzisiaj ludzie możesz lizać szczęścia krople i smakować je do woli czy są sprawiedliwe role a egoizm – innych boli pozdrawiam
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Brzydka ona brzydki on Mała stacja kiepski bar Edytowane 5 Września 2019 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Marlett Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 BB Podobno kradzione lepiej smakuje;) PozdrawiaM.
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Dużo prawdy w tym utworze. Ale kradzione szczęścia nie przyniesie, bo kradzione nie tuczy... Pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ----------------------- Czekałem, aż ktoś to napisze. W samej Warszawie żyje dziesiątki tysięcy spragnionych szczęścia singielek, to po cholerę pakować się w romanse z mężatkami, rozpierdz...ć związki, życie dzieciom itp.
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niech pojedynczy szukają pojedynczych. :) 1
Rekomendowane odpowiedzi